Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mișcarea disperată pe care o face FRF pentru a-l avea pe Burcă la EURO! Niciodată nu s-a mai întâmplat asta

Maria Olteanu

Actualizat 29/04/2024 la 21:11 GMT+3

Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară la echipa de club, iar cei de la FRF fac tot posibilul pentru a contribui la recuperarea cât mai rapidă a internaționalului român, pentru a-l avea pe acesta apt la Campionatul European. Decizia luată este o premieră.

Andrei Burcă (România)

Credit imagine: Getty Images

Echipa națională de fotbal a României se află la câteva săptămâni distanță de debutul la Campionatul European, unde s-a calificat pentru prima dată după o pauză de 8 ani. În ultima perioadă, selecționerul Iordănescu nu a primit deloc vești bune, iar astăzi a venit o nouă lovitură: Andrei Burcă are ruptură musculară și riscă să nu se recupereze până la mijlocul lunii iunie, atunci când România va susține primul meci, cu Ucraina.
După ce acum câteva zile Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav în Turcia și va trebui să stea mai bine de jumătate de an departe de teren, Iordănescu a primit noi vești rele, un alt om de bază din angrenajul echipei având probleme serioase cu 8 săptămâni înainte de startul EURO 2024.
Andrei Burcă, titular incontestabil în centrul apărării, alături de Radu Drăgușin, are emoții pe ultima sută de metri, după ce a suferit o ruptură musculară la meciul dintre Al-Okhdood și Abha.
În acest moment prezența sa la turneul final este pusă sub semnul întrebării, perioada de recuperare fiind estimată la 4-6 săptămâni.

FRF face toate eforturile ca Burcă să fie apt la EURO 2024

După primirea rezultatului de la RMN, care a confirmat accidentarea fundașului central, cei de la FRF au anunțat că pun la cale un plan minuțios pentru a face toate eforturile ca Andrei Burcă să se recupereze până la startul Campionatului European.
Potrivit celor care conduc fotbalul românesc, Burcă va merge mult mai devreme la Mogoșoaia pentru a se pregăti individual alături de staff-ul naționalei, unde ar urma să beneficieze de un program special, care să îi ofere mai multe șanse de a ajunge la EURO 2024.
"Edi Iordănescu și staff-ul medical s-au mobilizat imediat după ce au primit rezultatul RMN-ului și au hotărât ca Andrei să ajungă mai repede la Mogoșoaia, cu zile bune înaintea reunirii lotului și să intre într-un program de recuperare bine pus la punct. Este ultima speranță pentru a-l avea apt la primul meci din Germania sau la vreunul dintre jocuri", au transmis sursele FRF, citate de Prosport.
România debutează pe 17 iunie, cu Ucraina, iar în cazul în care acesta nu va fi apt de joc Iordănescu va trebui să caute alte soluții pentru postul de fundaș central, Bogdan Racoviţan, Ionuţ Nedelcearu sau Adrian Rus urmând să facă pereche în defensivă cu Radu Drăgușin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo