Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Război deschis la naționala Belgiei, cu 3 luni înainte de EURO! Courtois, săgeată către selecționer

Nicu Savin

Publicat 15/03/2024 la 12:40 GMT+2

Naționala Belgiei va fi una dintre adversarele României la EURO 2024, iar atmosfera din tabăra "dracilor roșii" nu e deloc una bună. Thibaut Courtois a anunțat că nu va juca la turneul final, dar faptul că s-a recuperat mai repede decât era de așteptat după accidentarea din toamnă l-ar putea face să-și schimbe opțiunea. Totuși, relația sa cu selecționerul Tedesco nu pare a fi una bună.

Thibaut Courtois

Credit imagine: Getty Images

Belgia a dezamăgit crunt la Mondialul din 2022, iar de atunci starea de spirit în sânul naționalei a fost una tensionată. Retragerea lui Eden Hazard a generat polemici cu privire la cine ar trebui să preia banderola de căpitan, iar selecționerul Domenico Tedesco a încercat să împace pe toată lumea, fără succes.
Lucrurile au degenerat la ultima acțiune din preliminariile Campionatului European, când Thibaut Courtois a părăsit cantonamentul naționalei, nemulțumit că nu a fost căpitan în duelul cu Austria. Tedesco a dezvăluit că portarul lui Real Madrid urma să poarte banderola în meciul cu Estonia, iar goalkeeperul a fost foarte deranjat de spusele selecționerului și chiar l-a acuzat că ascunde adevărul.
Ulterior, Courtois s-a accidentat grav și a anunțat încă de acum câteva luni că nu va juca la EURO, chiar dacă se va reface până la startul turneului final. Totuși, revenirea sa pe teren s-ar putea produce mai repede decât era de așteptat, presa din Spania anunțând că va începe antrenamentele cu echipa după pauza competițională din această lună.

Courtois îl acuză de minciună pe Domenico Tedesco

Belgia se pregătește de amicalele cu Irlanda și Anglia, iar Domenico Tedesco a vorbit despre situația lui Courtois, dând de înțeles că nu-l ia în calcul pentru turneul final chiar dacă va fi 100% apt, motivând că-i respectă decizia anunțată acum câteva luni.
"E bine că Thibaut Courtois este din nou în formă, dar a comunicat foarte clar. Ne concentrăm pe jucătorii care sunt aici. Ne planificăm pregătirea pe baza declarațiilor lui. Am încercat totul pentru a-l duce la EURO vara asta, dar ultimul lucru pe care l-am auzit de la el a fost că nu se simte pregătit să joace. A fost clar", a spus Tedesco, citat de Marca.
La scurt timp, Courtois a recurs la un gest din care reiese că relația sa cu selecționerul nu este deloc una bună. Portarul lui Real Madrid a repostat un video în care Tedesco vorbea despre el și a inserat 3 emoticoane care îl simbolizează pe Pinocchio, sugerând astfel că selecționerul minte.
Rămâne de văzut cum se va finaliza această poveste tensionată de la naționala Belgiei, dar e aproape sigur că Thibaut Courtois trebuie să-și schimbe comportamentul dacă va dori să revină la prima reprezentativă. Federația i-a conferit puteri depline lui Domenico Tedesco și i-a prelungit contractul până după Mondialul din 2026, ori e greu de crezut că cineva îi va putea impune selecționarea lui Courtois peste voia sa.
Evident, Belgia are mulți portari de mare valoare, dar absența lui Courtois de la EURO ar fi un avantaj pentru România. "Dracii roșii" sunt cel mai tare adversar din grupa tricolorilor, iar dacă belgienii vor avea aceleași probleme ca și la Mondialul de acum doi ani, România ar putea profita.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo