Organizatorii Mondialului din 2022 au fost acuzați în urma unei investigații Amnesty International că nu au plătit în jur de 100 de migranți care au lucrat la stadioane timp de șapte luni, deși autoritățile știau de această problemă de vara trecută.
Organizația care apără drepturile omului a informat că sumele datorate muncitorilor și staff-ului de către Qatar Meta Coats, o firmă de construcții angajată de stat pentru a construi stadionul Al Bayt de 60.000 de locuri, variază de la 2000 de euro la 65.000 de euro.
Unii dintre angajați au început să primească o parte din sumele datorate după ce Amnesty a adus cazul în atenția autorităților din Qatar dar și la FIFA în această săptămâna aceasta. Totuși, niciun muncitor nu a primit până acum suma completă.
Fotbal
Rezumatul partidei Watford - Norwich, cu un gol de poveste al americanului Joshua Sargent
ACUM 13 MINUTE
”Acesta este doar cel mai recent caz care demonstrează cât de ușor este exploatezi muncitorii în Qatar, chiar dacă ei lucrează la unele dintre cele mai importante stadioane pentru Campionatul Mondial”, a declarat Steve Cockburn, șeful diviziei de economie și justiție socială de la Amnesty.

Amnesty International a criticat și FIFA

Amnesty a criticat și FIFA pentru că forul nu a făcut destule pentru a pune presiune pe Qatar: ”Dacă în ultimii 10 ani FIFA ar fi tras la răspundere partenerii săi și și-ar fi folosit influența pentru a forța Qatarul să își reformeze sistemel, nu am mai fi auzit de aceste povești cu suferințele muncitorilor cu doar doi ani și jumătate înainte de începerea competiției”.
Autoritățile din Qatar au informat Amnesty că au aflat de lipsa plăților în iulie 2019 și au luat de atunci diverse măsuri pentru a încerca să remedieze situația, inclusiv întâlnindu-se cu conducerea companiei, interzicerea acestei organizații pentru contracte viitoare dar și informarea Minsterului Muncii.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
Ce golgeter își aduce Manchester City și ce sumă a plătit pentru el?
ACUM O ORĂ
Fotbal
Gol în stilul lui Zlatan Ibrahimovic la Watford - Norwich City
ACUM O ORĂ