Campionatul Ucrainei a fost oprit după invazia Rusiei, iar echipele ce fac parte din UPL (Ukrainian Premier League) au fost nevoie să dispute meciuri amicale pentru a rămâne în formă. Vadim Gutzeit a oferit un anunț nesperat de către cluburile din țara sa și a transmis că un nou sezon de fotbal va începe pe 23 august:
"Am acceptat să dezvoltăm împreună cu Asociația de Fotbal, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Econonimiei, Poliția Națională, Serviciile de Urgență ale statului, administrația regională și cea a orașului Kiev, procedura pentru organizarea și găzduirea competițiilor, potrivit legii marțiale.
În timp ce rezolvăm detaliile, pot să spun cu certitudine: meciurile vor avea loc pe teritoriul Ucrainei, fără spectatori, cu permisiunea administrației militare locale împreună cu toate reglementările de siguranță. Siguranța primează", a transmis Gutzeit, citat de calciomercato.com.
Serie A
Dennis Man și Valentin Mihăilă au marcat pentru Parma în prima etapă din Serie B
ACUM 9 ORE
Ministrul sportului a transmis în continuare că în cazul unor atacuri din partea rușilor în momentul desfășurării partidelor, meciurile vor fi amânate, iar jucătorii, antrenorii și membrii staff-ului tehnic ale echipelor vor fi trimise într-un buncăr.
Citește și:

Ukrainian Premier League revine după jumătate de an

Ultimele partide ce au avut loc în campionatul ucrainean s-au disputat în decembrie, înainte de pauza de iarnă a echipelor. Partida dintre Kolos Kovalikva și Minaj a fost ultimul meci oficial disputat în campionatul Ucrainei, pe data de 12 decembrie 2021.
Înainte de invazia Rusiei, Shaktar conducea UPL, iar Dynamo Kiev se afla pe locul secund, la două puncte distanță de echipa condusă atunci de Roberto De Zerbi.
Fotbal
France Football a publicat lista celor 30 de nominalizați la Balonul de Aur! Messi, marele absent
ACUM 11 ORE
Cupa Mondială FIFA
FIFA a modificat oficial data începerii Campionatului Mondial din Qatar! Argumentul oferit
ACUM 14 ORE