Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai buni arbitri români, trece prin momente foarte grele. Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost operat de urgență duminică seară, la Timișoara, după ce a suferit un infarct.
Centralul se află în continuare sub supravegherea medicilor, iar despre starea sa au vorbit reprezentanții spitalului unde i-a fost făcută intervenția chirurgicală. După conferința de presă susținută luni dimineață, în care a spus că nu există riscul de complicații majore, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, dr. Luca Tudor, a comentat situația lui Hațegan și în cadrul unei emisiuni, explicând în ce condiții va putea reveni în arbitraj.
În plus, medicul a declarat că arbitrul va putea părăsi spitalul în cursul acestei săptămâni, dar că pe teren nu se va întoace până cel puțin la toamnă.
Fotbal
Ovidiu Hațegan se gândește să renunțe la arbitraj după infarctul suferit! Anunț dureros
29/03/2022 LA 09:11
"Hațegan este medic la bază. În urma unui antrenament de aseară, a simțit durere în zona pieptului, și-a dat seama singur că este un infarct, a ajuns la urgență la Arad de unde a fost trimis la noi. Suntem singurul institut care tratăm infarctul prin mijloace invazive. A venit în timp util, în primele două ore de la debut. Am reușit să îi facem o coronarografie și să îi punem un stent pe artera înfundată.
Este stabil din toate punctele de vedere. În ceea ce privește prognosticul, sunt cât se poate de optimist. Mortalitatea în infarct e undeva la 10% dacă nu ajungi în timp util la un laborator de coronarografie. Orice infarct poate duce la pierderea vieții.
Până la urmă, din punct de vedere medical, sunt convins că Hațegan va putea practica arbitrajul în continuare. Sperăm, însă, să fie asta și dorința lui. Tot ce spun acum, am acordul dânsului să transmit. Acest stent menține acea arteră deschisă și permite trecerea sângelui și oxigenarea tuturor organelor și țesuturilor.
Din punctul nostru de vedere, mâine sau poimâine ar putea să plece din spital. Pe joi ar fi mai sigur. Reintegrarea se face treptat la nivel de săptămâni. Se recomandă chiar activitatea fizică intensă. Eu cred că Hațegan va putea să arbitreze din toamnă sau de anul viitor, dar repet, cu condiția să își mai dorească asta", a declarat dr. Luca Tudor, la Digi Sport.
Citește și:

"ACEST LUCRU L-A SALVAT PE HAȚEGAN!"

Adrian Porumboiu a vorbit și el, luni, despre situația arbitrului de 41 de ani. Fostul mare central român este de părere că Hațegan va putea să revină în fotbal, dar a precizat că șansele ca el să meargă la Campionatul Mondial din Qatar sunt foarte mici.
"Poziția lui era una excepțională, una la care orice arbitru visează să ajungă. Nu e o situație grea, ci al naibii de grea. Știe foarte bine și el asta, pentru că e medic și a făcut foarte bine că a mers de urgență la spital și că s-a operat. Speranțe sunt că poate să-și revină, dar nu știu dacă pentru Campionatul Mondial. De arbitrat va mai putea arbitra.
Avem exemplul Eriksen, care s-a prăbușit realmente pe teren, ceea ce nu a fost cazul la Ovidiu, și a revenit și a dat gol cu Olanda. Faptul că Ovidiu a mers imediat și a fost operat de urgență, acest lucru l-a salvat. Cea mai importantă este viața, arbitrajul este important ca orice meserie în sine, dar până la urmă ceea ce contează este viața.
E bine că s-a rezolvat acum și e în afara oricărui pericol. El știe cel mai bine ce va face, nu pot să fac recomandări, cel care știe cel mai bine ce are de făcut este el însuși. E greu să mă pronunț, dar am spus că nu e imposibil să revină în arbitraj. Îi doresc doar sănătate și să fie bine. El e un tip liniștit, un tip echilibrat, nu-l văd agitat. Tot nu pot să-mi dau seama ceea ce s-o fi întâmplat în organismul lui de a cedat", a declarat Adrian Porumboiu.
Fotbal
Ce șanse are Ovidiu Hațegan să revină în arbitraj după infarctul suferit! "Acest lucru l-a salvat!"
28/03/2022 LA 10:50
Fotbal
Ovidiu Hațegan, prima declarație după operația suferită în urma infarctului! "Am nevoie de liniște"
28/03/2022 LA 10:45