După o pauză de 57 de ani, echipa națională a Românieirevine în prim-plan, prima reprezentativă tricoloră fiind una dintre cele 16 participante la Jocurile Olimpice de anul acesta. La ediția din 2021, amânată un an de pandemia de coronavirus, "tricolorii" vor înregistra astfel a patra prezență la Jocurile Olimpice, după edițiile din Paris 1924, Helsinki 1952 și Tokyo 1964.
Selecţionata României îşi va afla adversarele de la turneul masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo pe 21 aprilie, când va avea loc tragerea la sorţi, la sediul FIFA de la Zurich, a confirmat luni forul fotbalistic mondial. Alături de România şi-au mai asigurat până acum calificarea la JO 2020 alte 13 echipe: Franţa, Spania, Germania, Argentina, Brazilia, Arabia Saudită, Australia, Cote d'Ivoire, Egipt, Coreea de Sud, Japonia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.

FIFA a făcut anunțul! Când va avea loc tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice

Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
17/09/2021 LA 10:46
Ultimele două bilete pentru turneul olimpic din Japonia vor fi atribuite în cadrul turneului de calificare al Zonei CONCACAF, care se desfăşoară în prezent în Mexic, cu participarea selecţionatei ţării gazdă şi echipelor SUA, Costa Rica, Republica Dominicană, Honduras, Canada, El Salvador şi Haiti.
Cele 16 echipe calificate la JO 2020 vor fi repartizate în patru grupe a câte patru echipe, primele două clasate calificându-se în sferturile de finală.Potrivit ultimelor informații furnizate de reprezentanții FIFA, tragerea la sorți pentru turneul de fotbal masculin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo este programată pe 21 aprilie, de la ora 11:00, în Zurich.
Jocurile Olimpice se vor desfășura în Japonia în perioada 21 iulie – 7 august, iar finala turneului de fotbal masculin se va disputa în Yokohama, pe Nissan Stadium. Cea mai bună clasare a echipei naționale a României la Jocurile Olimpice a fost locul 5, obținut în 1964 de echipa antrenată de Silviu Ploeșteanu, tot la Tokyo.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14