Gică Hagi a vorbit despre o nouă posibilă participare a României în grupele Champions League. "Regele" e de părere că un club din Liga 1 are nevoie de un buget de cel puţin 25 de milioane de euro pentru a putea concura la cel mai înalt nivel, alături de granzii Europei. România nu a mai avut o echipă în Champions League din sezonul 2013-2014, atunci când FCSB a fost în grupă cu Chelsea, Schalke şi Basel.
Hagi crede că fără un buget consistent, un club din România nu mai poate ajunge sau face față în Champions League: "E nevoie de un buget de minimum 25 de milioane de euro. Până nu avem acest lucru, trebuie să uităm de Champions League. Asta e părerea mea, ca să putem să ne luptăm cu ei. Ca să ajungi sus, ai nevoie de echipe, ca să îţi faci o cotă. Ce pretenţii să aveţi ca să avem jucători mari, când noi plătim 5.000 salariu? Şi vrem ca aceşti jucători să fie experimentaţi, când noi nu mai mergem în cupele europene", a declarat Gică Hagi pentru Telekom Sport.

Gică Hagi le-a cerut oficialilor UEFA să includă o echipă din România în Champions League

Fotbal
Cum a reacționat Gică Hagi după ce Ianis a devenit campion cu Rangers în Premiership
08/03/2021 LA 14:13
În trecut, Gică Hagi a avut un mesaj clar pentru UEFA, prin care cerea sprijin în privinţa echipelor din estul Europei: ”Trebuie să ne ducem la cei de afară. Să facem un grup şi să mergem la UEFA, să întrebăm de ce noi nu avem nicio echipă în grupele Champions League. Atât aş întreba. Alţii au patru echipe direct în grupe, fără calificări, şi noi niciuna. Le faceţi doar din creion? Aruncaţi-ne, tată, în lume a şaptea.
De ce Romania, Bulgaria, Serbia să nu aiba o echipă în grupe? Să primim 30 de milioane de euro, să putem să investim, să plătim şi noi salarii mari. Sunt echipe cu buget de 500 de milioane de euro, iar noi nu putem ajunge nici la 10 milioane. Cum să ne batem? Domnilor, cu ce să ne batem? Explicaţi-mi voi, cum? Ele au ajuns la un miliard şi voi vreţi să ne batem cu ele”, a spus Gică Hagi.
Fotbal
Gică Popescu a făcut marele anunț despre viitorul lui Hagi: "Îmi doresc să plece în Franţa!"
09/02/2021 LA 06:20
Fotbal
Gică Hagi îi ia apărarea lui Ianis și le răspunde celor care îi atacă fiul: "Asta e rugămintea mea"
28/12/2020 LA 13:27