Ernesto Valverde a fost înlocuit de la cârma formației de pe Camp Nou, conducerea înțelegând că, deși rezultatele nu au fost cele mai rele, echipa e în vizibilă scădere de turație.
În locul său a fost adus Quique Setien, un antrenor care părea că se potrivește perfect cu filosofia clubului, însă jocul continuă să fie departe de așteptările suporterilor și a specialiștilor. Fabio Capello este de părere că Barcelona depinde prea mult de Messi și pare că întreaga strategie a echipei e direcționată pentru punerea în valoare a argentinianului.
"Îmi plăcea de Barcelona înainte. Acum, jucătorii pasează mult prea mult pe teren, fără a căuta să ajungă neapărat de careul advers. Plimbă mingea și așteaptă ca Messi să producă un nou moment de magie", a explicat Capello, conform As.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24

Guardiola, un exemplu pentru Capello

Capello consideră că mulți antrenori rămân "prizonierii" propriilor concepții, neînțelegând că fotbalul e într-o continuă schimbare și dezvoltare. Ca atare, o abordare care funcționa perfect în urmă cu trei ani s-ar putea ca în prezent să nu mai aducă aceleași rezultate. Din acest punct de vedere, Guardiola e un tehnician pe care marele Capello îl admiră. Antrenorul lui City înțelege perfect că în fotbal e nevoie de inovație și reușește să se adapteze perfect, astfel încât echipele lui să interpreteze aproape de fiecare dată partitura corectă.
"Îmi plac antrenorii deștepți, cei care reușesc să citească perfect calitățile jucătorilor și să își adapteze tactica, strategia după aceste skilluri. Trebuie întotdeauna să te raportezi la ceea ce pot face jucătorii pe care îi ai sub comanda ta. Guardiola s-a schimbat enorm, de exemplu. City acum face un pressing foarte sus, joacă mai direct, e mult mai agresivă. Jocul de pase al lor nu mai e cel de înainte, pentru că acum sunt altfel de jucători, iar vremurile se schimbă. Pep înțelege perfect fotbalul, a conștientizat că trebuie să schimbi permanent și să schimbi dacă îți dorești să obții rezultate și trofee", a mai spus Capello.
Ultima oară la Jiangsu Suning, Fabio Capello rămâne unul dintre cei mai mari tehnicieni din ultimii 30 de ani. A luat titlul în Serie A cu trei formații diferite - Milan, Roma și Juventus -, cucerind două campionate și în Spania, la cârma lui Real Madrid.
1 trofeu Champions League are Capello ca antrenor (obținut la cârma lui Milan, în sezonul 1993-1994).
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14