În 2001, la doar 19 ani, Cassano semna cu Roma la insistențele lui Fabio Capello, care îl urmărise atent în perioada petrecută de tânărul vârf la Bari. Pariul tehnicianului a fost unul câștigător pentru gruparea din "Cetatea Eternă", italianul trasformându-se rapid într-unul din cei mai buni atacanți din Serie A. A reușit 39 de goluri în 118 partide pentru giallorossi, ceea ce i-a adus transferul la Real Madrid.
Pe Bernabeu a fost adus de același Capello, care, deși nu era mulțumit de atitudinea vârfului, credea în potențialul său enorm. Doar că acesta nu a mai fost exploatat de Antonio, care, văzându-se înconjurat de succes, a intrat pe o pantă descendentă a carierei. Deși a beneficiat de tot sprijinul antrenorului italian, nu s-a impus la Real, unde a bifat 19 meciuri și doar două goluri.
În cele din urmă, Cassano și-a mai trecut ulterior în CV nume mari din fotbalul mondial - Milan și Inter -, dar impresia lui Capello e că acesta a fost un mare talent irosit. Dacă ar fi fost serios și profesionist 100%, Antonio avea toate șansele să devină unul dintre cei mai mari atacanți din toate timpurile.
Liga Campionilor UEFA
Liverpool - Real Madrid, LIVE TEXT de la 22:00 | E ziua finalei Champions League! Tot ce e de știut
ACUM O ORĂ
"Cassano e cel mai mare regret din cariera mea, nu l-am putut face jucătorul uriaș care ar fi putut fi. Am muncit foarte mult cu el, dar nu am reușit. L-am întrebat în glumă de curând de ce nu s-a căsătorit cu soția sa, Carolina, la 21 de ani. Ea i-a adus mult echilibru pe final de carieră", a spus Capello pentru Sky Sports.

Capello, cuvinte de laudă la adresa lui Ibrahimovic

Un alt talent enorm, care din fericire nu s-a irosit, a fost Zlatan Ibrahimovic, fotbalist pe care Capello l-a transferat la Juventus în 2004.
Și el un rebel în afara terenului, Zlatan a fost totuși un profesionist desăvârșit. Sub comanda tehnicianului italian, suedezul a marcat 23 de goluri în 70 de meciuri pentru bianconeri, câștigând titlul în fiecare dintre sezoane. Aceste trofee i-au fost însă revocate "Bătrânei Doamne", după scandalul "Calcipoli".
Am văzut un talent deosebit în Ibrahimovic. A fost de la început mândru și hotărât, i-am spus să facă exact ceea ce a făcut la Ajax. Dar cu mai puțin circ și să se concentreze mai mult pe obiective. A trebuit să îi răpesc puțin din "nebunie", pentru a avea mai mult succes. Un jucător foarte tehnic pentru înălțimea lui și un caracter foarte puternic. Asta l-a făcut să joace la cel mai înalt nivel până la 39 de ani | Fabio Capello
De la Trent Alexander-Arnold la Wifried Zaha și de la Raheem Sterling la Andre Gomes, starurile din Premier League își reprezintă echipele în meciuri foarte interesante de FIFA. Acesta este E Premier League si va fi pe eurosport.ro începand de luni, ora 20:00.

E Premier League

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova s-a calificat în Conference League, după o victorie cu FC Botoșani, cu 2-0
ACUM 11 ORE
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 15 ORE