În 2001, la doar 19 ani, Cassano semna cu Roma la insistențele lui Fabio Capello, care îl urmărise atent în perioada petrecută de tânărul vârf la Bari. Pariul tehnicianului a fost unul câștigător pentru gruparea din "Cetatea Eternă", italianul trasformându-se rapid într-unul din cei mai buni atacanți din Serie A. A reușit 39 de goluri în 118 partide pentru giallorossi, ceea ce i-a adus transferul la Real Madrid.
Pe Bernabeu a fost adus de același Capello, care, deși nu era mulțumit de atitudinea vârfului, credea în potențialul său enorm. Doar că acesta nu a mai fost exploatat de Antonio, care, văzându-se înconjurat de succes, a intrat pe o pantă descendentă a carierei. Deși a beneficiat de tot sprijinul antrenorului italian, nu s-a impus la Real, unde a bifat 19 meciuri și doar două goluri.
În cele din urmă, Cassano și-a mai trecut ulterior în CV nume mari din fotbalul mondial - Milan și Inter -, dar impresia lui Capello e că acesta a fost un mare talent irosit. Dacă ar fi fost serios și profesionist 100%, Antonio avea toate șansele să devină unul dintre cei mai mari atacanți din toate timpurile.
Fotbal
Primul club important care spune un "NU" răspicat pariurilor. "Distruge vieți"! Decizia luată
ACUM 27 MINUTE
"Cassano e cel mai mare regret din cariera mea, nu l-am putut face jucătorul uriaș care ar fi putut fi. Am muncit foarte mult cu el, dar nu am reușit. L-am întrebat în glumă de curând de ce nu s-a căsătorit cu soția sa, Carolina, la 21 de ani. Ea i-a adus mult echilibru pe final de carieră", a spus Capello pentru Sky Sports.

Capello, cuvinte de laudă la adresa lui Ibrahimovic

Un alt talent enorm, care din fericire nu s-a irosit, a fost Zlatan Ibrahimovic, fotbalist pe care Capello l-a transferat la Juventus în 2004.
Și el un rebel în afara terenului, Zlatan a fost totuși un profesionist desăvârșit. Sub comanda tehnicianului italian, suedezul a marcat 23 de goluri în 70 de meciuri pentru bianconeri, câștigând titlul în fiecare dintre sezoane. Aceste trofee i-au fost însă revocate "Bătrânei Doamne", după scandalul "Calcipoli".
Am văzut un talent deosebit în Ibrahimovic. A fost de la început mândru și hotărât, i-am spus să facă exact ceea ce a făcut la Ajax. Dar cu mai puțin circ și să se concentreze mai mult pe obiective. A trebuit să îi răpesc puțin din "nebunie", pentru a avea mai mult succes. Un jucător foarte tehnic pentru înălțimea lui și un caracter foarte puternic. Asta l-a făcut să joace la cel mai înalt nivel până la 39 de ani | Fabio Capello
De la Trent Alexander-Arnold la Wifried Zaha și de la Raheem Sterling la Andre Gomes, starurile din Premier League își reprezintă echipele în meciuri foarte interesante de FIFA. Acesta este E Premier League si va fi pe eurosport.ro începand de luni, ora 20:00.

E Premier League

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Klopp a fost la un pas să se bată cu Milner: "Puteai vedea în ochii lui Jurgen că nu va da înapoi"
ACUM O ORĂ
Ligue 1
Singurul fotbalist mai trist decât Messi, la PSG: "Nu mai știe să zâmbească!"
ACUM 2 ORE