În timp ce întreruperea campionatelor va afecta grav economia fotbalului la nivel de prime ligi, cluburile de amatori sunt într-o situație mult mai grea. În cea mai mare parte a timpului, în condiții normale, cluburile acestea se luptă oricum pentru a supraviețui. În măsura în care nu beneficiază de vreun ajutor în contextul crizei generate de COVID-19, aproape sigur cele mai multe echipe vor dispărea.
Pentru a preîntâmpina desființarea cluburilor de amatori, Ronaldo a luat poziție. Potrivit Gazzetta dello Sport, starul lui Juve a vorbit cu mai mulți coechipieri de la națională și au decis să renunțe la jumătate din bonusul lor de calificare la Euro 2020.
Aeastă donație va "consolida" un fond de sprijin creat special de Federație, care intenționează să ajute asociațiile regionale și cluburile de amatori. În total, până acum s-au strâns 4,7 milioane de euro, a declarat Federația lusitană într-un comunicat.
Serie A
"Ceva nu e în regulă!". Paolo Maldini, despre consecințele coronavirusului
12/04/2020 LA 20:31

Francezii au tras și ei semnale de alarmă

Asociația Franceză de Fotbal Amator a publicat un manifest trimis către Federația Franceză de Fotbal, prin care cere schimbări în managementul fotbalului amator din Hexagon. În plină criză de coronavirus, echipele de amatori, care reprezintă baza sportului rege, sunt în prag de desființare.
Eric Thomas, președintele Asociației Franceze de Fotbal Amator, a făcut deja apel la FFF pentru ajutor, fără vreun rezultat.
"Putem vedea că Federației noastre îi pasă mult mai mult de profesioniști și de echipa națională decât de cele aproximativ 15.000 de cluburi de amatori", explică Patrick Gonzalez pentru Le Figaro.
În demersul cluburilor din fotbalul amator s-a implicat și Patrick Gonzalez, președintele AS Saint-Priest.
"Suntem anihilați, deși cluburile de amatori sunt cele care fac fotbalul să funcționeze. În fiecare an, plătim peste 150 de milioane de euro: taxe de înregistrare, amenzi, taxe de arbitraj, licențe, organizarea de meciuri...Și acum suntem lăsați să ne scufundăm. Să nu mai vorbim de indemnizațiile de formare când vine vorba de transferurile jucătorilor care au devenit profesioniști. Sistemul de distribuție al banilor este la fel de neloial pe cât este de obscur. Deși plătim 150 de milioane de euro, primim doar 16 milioane de euro înapoi prin intermediul 'Fondului de ajutor pentru fotbal pentru amatori'!", a spus președintele lui AS Saint-Priest.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 9 ORE
Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
21/01/2022 LA 12:06