Mirel Rădoi a susținut astăzi po conferință de presă, în care a vorbit despre meciul decisiv pe care naționala României îl va disputa în deplasare cu Islanda, în semifinalele barajului pentru Euro 2021.
Marea temere a selecționerului este felul cum va arăta gazonul pe stadionul din Rejkjavik la ora partidei. Potrivit lui Rădoi, stadionul pe care se va disputa partida are acoperiș, astfel că sunt șanse ca suprafața de joc să se prezinte în condiții bune.
"Sincer, în momentul de fața, de teren mă tem cel mai tare. Dar chiar ieri am văzut ceva postat pe rețelele de socializare despre arenă și era acoperită, chiar dacă era o vreme ploiasă. Deci s-ar putea să fie un teren foarte bun.", a spus Rădoi.
Liga Campionilor UEFA
Cine sunt fotbaliștii cu cele mai multe trofee Champions League câștigate! Un singur jucător are 6
ACUM 16 MINUTE

Mirel Rădoi: "Nu ne pot surprinde cu nimic din punct de vedere tactic"

Antrenorul României a declarat că a studiat în amănunt adversarul de săptămâna viitoare și este convins că din punct de vedere tactic acesta nu-l va putea surprinde cu nimic: "Din punctul meu de vedere cred că tactic se va decide meciul cu Islanda. Știm cu toții cum joaca ei, 4-4-2. Nu ne pot surprinde cu nimic din punct de vedere tactic. Din acest 4-4-2 inițial, sunt foarte multe momente când adversarul schimbă sistemul în 4-1-3-2 sau în 4-3-1-2, în funcție de câți adversari aduce echipa respectivă. La construcție poate să fie un meci tactic, în care rezultatul final să conteze printr-o mutare tactică."
De asemenea, Rădoi consideră că echipa câștigătoare va fi cea care va face mai puține greșeli: "Sunt lucruri care se vor întampla în timpul unei partide, nu există un meci de 90 de minute în care să nu greșești undeva. Suntem constienți că echipa care va face mai puține greșeli va avea un avantaj mare de a caștiga partida."
Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, 8 octombrie, cu începere de la ora 21:45. Dacă vor trece de islandezi, "tricolorii" vor lupta, tot în deplasare, pentru un loc la europeanul de anul viitor împotriva câștigătoarei disputei dintre Bulgaria și Ungaria.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, extrem de fericit după finala Champions League: "Sunt omul recordurilor!"
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
ACUM O ORĂ