Toate datele sunt valabile pentru perioadae 2017-2020 iar imaginea este una destul de clară și oarecum așteptată. Clubul care a ieșit cel mai bine, financiar vorbind, în ultimii trei ani este Borussia Dortmund, care a înregistrat un profit impresionant de 172 de milioane de dolari.
De pe Westfallenstadion au plecat nume importante precum Christian Pulisic, Aubameyang sau Ousmane Dembele. Dacă aruncăm o scurtă privire pe lotul actual, unde vedem nume precum Jadon Sancho sau Erling Haaland, putem observa că acest model va continua și în sezoanele viitoare.
Pe locul doi se situează AS Monaco, un club care după reevaluarea strategiei conducerii de a aduce vedete, se bazează acum pe tinere talente pe care le vinde apoi pe sumre impresionante. Profitul francezilor se ridică la peste 160 de milioane de dolari iar de la Monte Carlo au plecat în ultimii ani nume grele ca Mbappe, Bernardo Silva sau Benjamin Mendy. Un alt club francez, Lyon, completează podiumul cu profituri de 155 de milioane de dolari.
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 5 ORE
De cealaltă parte, echipa care a cheltuit cel mai mult în ultimii ani este, deloc surprinzător, Manchester City. Actuala campioană din Premier League a ieșit pe minus cu 395 de milioane de dolari în această perioadă. Ce este surprinzător, dacă ne uităm la rezultatele de pe teren, este ocupanta locului secund, Manchester United. Deși echipa condusă de Ole Gunnar Solskjaer nu a avut rezultate remarcabile, diavolii sunt printre cluburile care au cheltuit cel mai mult pe transferuri, ieșind pe minus cu 393 de milioane de dolari. Podiumul este completat de AC Milan.
https://i.eurosport.com/2020/05/02/2813662.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 5 ORE
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 7 ORE