Fotbal

Carlo Ancelotti a dezvăluit numele jucătorului care i-a schimbat ideea despre fotbal

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Carlo Ancelotti

Credit imagine: SID

DeCosmin Cioboata
22/05/2020 la 20:14

Carlo Ancelotti este unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului, reușind să câștige titlul de campion în 4 dintre cele 5 campionate de top din Europa.

În prezent pe banca lui Everton, tehnicianul italian a dezvăluit că ideea sa despre fotbal a fost schimbată radical în 1999, odată cu numirea sa la cârma lui Juventus.

Într-un interviu oferit pentru Sky Sports, Ancelotti a recunoscut că Zinedine Zidane a fost jucătorul care l-a "forțat" să schimbe tactica "bianconerilor", pentru a-l pune în valoare pe legendarul mijlocaș francez.

Champions League

Unde a fost surprins Bale, după ce i-a spus lui Zidane că nu vrea să facă deplasarea la Manchester

PESTE 35 MINUTE
Când am ajuns la Juventus, am încercat să schimb sistemul de joc datorită lui Zidane. A fost primul jucător care mi-a oferit posibilitatea să propun un stil nou. În primul meu an pe banca echipei l-am folosit pe Zidane în spatele celor doi atacanți, Del Piero și Inzaghi, într-o formulă de joc 3-4-1-2. În sezonul următor am aliniat 4 fundași, însă ideea din faza ofensivă a rămas aceeași: Zidane evolua ca număr 10, ceva mai retras decât atacanții. El mi-a schimbat ideea despre fotbal. Înainte utilizam doar sistemul 4-4-2, însă când l-am întâlnit pe Zidane la Juventus am hotărât să fac o schimbare. Am vrut să-l pun în cea mai avantajoasă poziție de pe teren, unde să se simtă comfortabil. | Carlo Ancelotti

Ancelotti, primul antrenor italian care câștigă titlul în Premier League

Ancelotti a pregătit-o pe Juventus în perioada 1999-2001, reușind să câștige primul său trofeu din cariera de manager: Cupa Intertoto. Odată cu trecerea timpului, italianul și-a îmbunătățit calitățile tactice, devenind unul dintre cei mai mari antrenori din lume. Ancelotti a obținut supremația în 4 dintre cele 5 campionate de top din Europa: Premier League, Serie A, Ligue 1 și Bundesliga.

De amintit este că italianul a devenit primul manager italian care cucerește titlul în Premier League. Se întâmpla în sezonul 2009/2010, când Ancelotti se afla pe banca lui Chelsea.

De-a lungul carierei, Ancelotti le-a pregătit pe Reggiana, Parma, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern Munchen și Napoli, reușind să câștige 20 de trofee. Italianul se poate lăuda cu 3 trofee Champions League cucerite pe banca tehnică, alături de Milan (2003, 2007) și Real (2014).

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Premier League

Ei sunt cei 4 nominalizați la premiul pentru "Cel mai bun manager din Premier League"

ACUM 32 MINUTE
Premier League

Lista candidaților pentru "Cel mai bun tânăr jucător din Premier League". United are 4 fotbaliști

ACUM 2 ORE
Subiecte asemănătoare
Fotbal
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol