În prezent pe banca lui Everton, tehnicianul italian a dezvăluit că ideea sa despre fotbal a fost schimbată radical în 1999, odată cu numirea sa la cârma lui Juventus.
Într-un interviu oferit pentru Sky Sports, Ancelotti a recunoscut că Zinedine Zidane a fost jucătorul care l-a "forțat" să schimbe tactica "bianconerilor", pentru a-l pune în valoare pe legendarul mijlocaș francez.
Când am ajuns la Juventus, am încercat să schimb sistemul de joc datorită lui Zidane. A fost primul jucător care mi-a oferit posibilitatea să propun un stil nou. În primul meu an pe banca echipei l-am folosit pe Zidane în spatele celor doi atacanți, Del Piero și Inzaghi, într-o formulă de joc 3-4-1-2. În sezonul următor am aliniat 4 fundași, însă ideea din faza ofensivă a rămas aceeași: Zidane evolua ca număr 10, ceva mai retras decât atacanții. El mi-a schimbat ideea despre fotbal. Înainte utilizam doar sistemul 4-4-2, însă când l-am întâlnit pe Zidane la Juventus am hotărât să fac o schimbare. Am vrut să-l pun în cea mai avantajoasă poziție de pe teren, unde să se simtă comfortabil. | Carlo Ancelotti
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
ACUM 5 MINUTE

Ancelotti, primul antrenor italian care câștigă titlul în Premier League

Ancelotti a pregătit-o pe Juventus în perioada 1999-2001, reușind să câștige primul său trofeu din cariera de manager: Cupa Intertoto. Odată cu trecerea timpului, italianul și-a îmbunătățit calitățile tactice, devenind unul dintre cei mai mari antrenori din lume. Ancelotti a obținut supremația în 4 dintre cele 5 campionate de top din Europa: Premier League, Serie A, Ligue 1 și Bundesliga.
De amintit este că italianul a devenit primul manager italian care cucerește titlul în Premier League. Se întâmpla în sezonul 2009/2010, când Ancelotti se afla pe banca lui Chelsea.
De-a lungul carierei, Ancelotti le-a pregătit pe Reggiana, Parma, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern Munchen și Napoli, reușind să câștige 20 de trofee. Italianul se poate lăuda cu 3 trofee Champions League cucerite pe banca tehnică, alături de Milan (2003, 2007) și Real (2014).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Soarta lui Pochettino atârnă de un fir de ață. Conducerea lui PSG i-a găsit deja înlocuitor
ACUM O ORĂ
Ligue 1
Reacția lui Pochettino, după ce Messi a refuzat să îi strângă mâna la schimbare. Anunțul făcut
ACUM O ORĂ