Văzut de World Soccer în rândul celor mai buni 30 de antrenori din toate timpurile, Bilardo a fost de două ori numit cel mai bun tehnician din America de Sud (1986 și 1987). La performanțele sale impresionante pe banca tehnică a Argentinei a avut un rol decisiv Diego Maradona, cel care a dus naționala țării sale în spate la Mondialul mexican.
Relația pe care Bilardo a avut-o cu Diego a fost una fantastică, tehnicianul tratându-l mereu ca pe fiul său. În acest context, pentru că suferă de sindromul Hakim-Adams, familia a ascuns de fostul mare tehnician vestea cutremărutoare a dispariției celebrului număr 10.
"Moartea lui Maradona a oprit lumea în loc, dar unii încă nu au aflat vestea tragică. Și nu este indicat să știe. Este cazul lui Carlos Bilardo, legenda argentiniană în vârstă de 82 de ani. A câștigat de pe banca tehnică a Argentinei Cupa Mondială în 1986, cu Diego ca protagonist, a văzut de aproape "Mâna lui Dumenezeu" și slalomul de neuitat împotriva Angliei. Astăzi, Bilardo are 82 de ani și se luptă cu o boală neurodegenerativă. Copiii săi, pentru a nu-i oferi o dezamăgire prea mare, au preferat să-i ascundă moartea lui Maradona, deconectând televizorul", notează Gazzetta dello Sport.
Romanian Liga I
Reacția lui Dan Nistor după remiza cu Chindia, după 2 săptămâni de pauză: "Trebuie să ne odihnim"
ACUM 5 ORE

Jorge Bilard: "Nu știu dacă și când îi vom spune de decesul lui Maradona"

Fiul lui Bilardo, Jorge, a dezvăluit la un post de radio din Argentina că nu a luat încă vreo decizie privind momentul comunicării veștii tragice, luând în calcul chiar să nu îi spună vreodată, petnru a nu îl expune pe tatăl său unui șoc puternic. Chiar dacă va alege să îi prezinte adevărul, Carlos Bilardo trebuie pregătit de un specialist, astfel încât riscurile pentru sănătate să fie minime.
"Am oprit imediat televizorul, spunându-i că s-a tăiat cablul. Nu știu dacă și când îi vom spune. Nu trebuie să fie supus vreunui șoc care să îi înrăutățească starea, de aceea îl izolăm de această veste. În viitor, când vom schimba canalele, va trebui să fim foarte atenți", a spus Jorge Bilardo, pentru Radio Provincia.
Fotbal
Un fan american, scos din stadion la meciul cu Iran! Motivul pentru care a fost "săltat" imediat
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Anglia și SUA își continuă aventura în Qatar! Se cunosc deja primele două optimi de la Mondial
ACUM 6 ORE