Văzut de World Soccer în rândul celor mai buni 30 de antrenori din toate timpurile, Bilardo a fost de două ori numit cel mai bun tehnician din America de Sud (1986 și 1987). La performanțele sale impresionante pe banca tehnică a Argentinei a avut un rol decisiv Diego Maradona, cel care a dus naționala țării sale în spate la Mondialul mexican.
Relația pe care Bilardo a avut-o cu Diego a fost una fantastică, tehnicianul tratându-l mereu ca pe fiul său. În acest context, pentru că suferă de sindromul Hakim-Adams, familia a ascuns de fostul mare tehnician vestea cutremărutoare a dispariției celebrului număr 10.
"Moartea lui Maradona a oprit lumea în loc, dar unii încă nu au aflat vestea tragică. Și nu este indicat să știe. Este cazul lui Carlos Bilardo, legenda argentiniană în vârstă de 82 de ani. A câștigat de pe banca tehnică a Argentinei Cupa Mondială în 1986, cu Diego ca protagonist, a văzut de aproape "Mâna lui Dumenezeu" și slalomul de neuitat împotriva Angliei. Astăzi, Bilardo are 82 de ani și se luptă cu o boală neurodegenerativă. Copiii săi, pentru a nu-i oferi o dezamăgire prea mare, au preferat să-i ascundă moartea lui Maradona, deconectând televizorul", notează Gazzetta dello Sport.
Fotbal
Cum s-a votat în fiecare țară la Balonul de Aur. Olandezii s-au răzbunat pe Messi
ACUM 2 ORE

Jorge Bilard: "Nu știu dacă și când îi vom spune de decesul lui Maradona"

Fiul lui Bilardo, Jorge, a dezvăluit la un post de radio din Argentina că nu a luat încă vreo decizie privind momentul comunicării veștii tragice, luând în calcul chiar să nu îi spună vreodată, petnru a nu îl expune pe tatăl său unui șoc puternic. Chiar dacă va alege să îi prezinte adevărul, Carlos Bilardo trebuie pregătit de un specialist, astfel încât riscurile pentru sănătate să fie minime.
"Am oprit imediat televizorul, spunându-i că s-a tăiat cablul. Nu știu dacă și când îi vom spune. Nu trebuie să fie supus vreunui șoc care să îi înrăutățească starea, de aceea îl izolăm de această veste. În viitor, când vom schimba canalele, va trebui să fim foarte atenți", a spus Jorge Bilardo, pentru Radio Provincia.
Fotbal
CFR Cluj, amendată de UEFA cu 200.000 de euro
ACUM 3 ORE
Romanian Liga I
Clinceni - Dinamo 1-0 | Rednic a reacționat vehement după înfrângerea dură în fața ultimei clasate
ACUM 5 ORE