Carlos Tevez, unul dintre cei mai mari atacanți ai Argentinei din secolul XXI, și-a confirmat oficial retragerea din activitate la 38 de ani. Potrivit Daily Mail, jucătorul a susținut că nu mai poate să joace fotbal după moartea tatălui său, anul trecut.
El a primit recent oferte de la echipe din Statele Unite pentru a-și prelungi cariera încărcată de trofee, dar le-a refuzat, pentru că nu mai simte nicio motivație.
Premier League
Cristiano Ronaldo vrea să plece de la United! Vrea trofee, iar pe Old Trafford bate vântul de 5 ani!
ACUM O ORĂ
Argentinianul își ia la revedere de la activitatea de jucător cu câteva performanțe remarcabile. În Europa, el a câștigat nu mai puțin de cinci titluri de campion național, trei în Premier League și două în Serie A, cu Manchester United, Manchester City și Juventus. De asemenea, are și un trofeu în Liga Campionilor, în 2008, cu United.

Carlos Tevez și-a anunțat retragerea din activitate, după ce și-a pierdut fanul numărul 1, pe tatăl său

Tevez a declarat că a încetat să mai joace după ce "și-a pierdut fanul numărul unu", pe tatăl său adoptiv, care a murit în urma complicațiilor cauzate de Covid-19 în februarie 2021.
Segundo Raimundo, care l-a adoptat pe argentinian după ce tatăl său biologic a murit înainte de a se naște, luptase pentru viața lui de câteva săptămâni înainte de moarte. "Din păcate, bătrânul meu nu mai are nicio șansă. Este o perioadă foarte dificilă pentru întreaga mea familie. Cred că am câștigat 29 de titluri în cariera mea. Dar acest lucru este cel mai greu pentru mine. Să fiu tată, să le explic fiicelor mele despre bunicul lor, este o situație foarte dificilă pentru toată lumea", a vorbit Tevez la data respectivă.
Atacantul argentinian a confirmat că se retrage într-un comunicat: "M-am retras, este confirmat. Mi s-au oferit multe contracte, inclusiv din Statele Unite. Dar asta e, am dat totul. Să joc în ultimul an a fost foarte dificil. Am încetat să joc pentru că mi-am pierdut fanul numărul unu."
La începutul acestui an, Tevez și-a dezvăluit problemele cu greutatea sa, recunoscând că "am mâncat și am băut prea mult" după ce a părăsit Boca.
Jucătorul părăsește fotbalul după 607 apariții la seniori și 237 de goluri. Tevez a adunat și 76 de selecții pentru naționala Argentinei. Boca Juniors, Corinthians, West Ham, Manchester United, Manchester City, Juventus, Shanghai Shenhua sunt cluburile pe care le-a reprezentat. În 2009, el a fostr subiectul unuia dintre cele mai controversate transferuri în istoria Prenier League, de la Manchester United la Manchester City.
"Am puțin mai multă grijă de mine, dar acum mai am trei-patru kilograme în plus. Mă trezesc puțin târziu. Nu îmi pot imagina să mă întorc la antrenament și la alergare.Obișnuiam să mă trezesc la 6 dimineața pentru a merge la antrenament. Aș fi ajuns primul și aș fi fost ultimul care pleacă. Dar nu mai am puterea să fac asta acum", a mai spus Tevez.
Fotbal
Trei ani de la acel EURO U21 fantastic. Unde sunt acum protagoniștii acelor performanțe?
ACUM 3 ORE
Romanian Liga I
Cum se poziționează Superliga din România în raport cu celelalte campionatele din estul Europei
ACUM 3 ORE