Legendarul portar al lui Real Madrid și al naționalei Spaniei se retrage astfel la 39 de ani după o carieră impresionantă. Clubul său de suflet a postat un mesaj emoționant.
Iker Casillas își încheie astfel cariera la FC Porto, club la care s-a trasferat de la Real Madrid în 2015. În luna mai a anului trecut, Casillas a traversat un moment dificil, când a făcut un stop cardiac la un antrenament, iar de atunci nu a mai revenit pe teren.
Liga Națiunilor UEFA
Cu ce rămânem după retrogradarea în Liga C! Cum ar putea arăta România în preliminariile EURO 2024
ACUM 29 MINUTE

Cariera de vis a lui Iker Casillas

Cariera lui Iker Casillas e una fabuloasă, cu care nu se pot lăuda foarte mulți fotbaliști. Campion mondial și dublu campion european cu naționala Spaniei, triplu câștigător de Champions League și de 5 ori campion al Spaniei cu Real Madrid, Iker Casillas este unul dintre cei mai importanți portari din fotbalul mondial din ultimii 20 de ani.
Prin intermediul unei postări pe contul său de Twitter, Casillas și anunțat retragerea oficială din fotbal, postând și un mesaj emoționant: "Importantă este calea pe care o parcurgeți și oamenii care vă însoțesc, nu destinația către care vă îndreptați. Pentru că prin muncă și efort, pot să spun că fără ezitare, aceasta a fost calea și destinația visului meu".

Real Madrid și-a plătit tributul față de Casillas

Clubul la care Iker Casillas a evoluat cea mai mare parte a carierei, din 1999 până în 2015, nu a rămas indiferent la anunțul fostului portar și a postat un mesaj plin de emoție pe site-ul oficial. Real Madrid și-a arătat astfel recunoștința față de Casillas, fostul căpitan de pe Bernabeu fiind unul dinttre cei mai reprezentativi jucători ai clubului în cei 16 ani petrecuți în tricoul "blanco".
Iată mai jos mesajul integral postat pe site-ul ofical al lui Real Madrid:
"Având în vedere anunțul lui Iker Casillas despre retragerea sa din fotbal ca jucător profesionist, Real Madrid CF dorește să-și arate aprecierea, admirația și dragostea pentru una dintre cele mai mari legende ale clubului nostru și ale fotbalului mondial.
Cel mai bun portar din istoria lui Real Madrid și din fotbalul spaniol a venit în casa noastră când avea 9 ani. A apărat tricoul nostru timp de 25 de ani, fiind pentru totdeauna unul dintre cei mai iconici căpitani ai noștri. Iker Casillas și-a câștigat dragostea Realului și este un reper al valorilor care reprezintă acest club.
Astăzi, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria noastră de 118 ani, un jucător pe care îl iubim și îl admirăm, un portar care a lărgit legenda lui Real Madridul cu munca sa și cu un comportament exemplar atât în ​​interior cât și în exterior, spune la revedere carierei de jucător profesionist.
Cu prima echipă a jucat 725 de partide în 16 sezoane în care a câștigat 19 titluri: 3 Cupe Europene, 3 Cupe Mondiale de Cluburi, 2 Super Cupe Europene, 5 Ligi, 2 Cupe ale Regelui și 4 Super Cupele Spaniei. În Portugalia, cu Porto, a obținut 2 Ligi, 1 Cupă și 1 Supercopa. A apărat poarta Spaniei în 167 de ocazii câștigând o Cupa Mondială, 2 Campionate Europene și o Cupa Mondială U-20.
Iker Casillas a fost inclus de 5 ori în FIFA FIFPro World XI și ales de 5 ori cel mai bun portar al lumii de către IFFHS. Cariera sa sportivă impresionantă a fost recunoscută cu Premiul Prințul Asturias al Sportului, Marea Cruce a Ordinului Regal al Meritului Sportiv, Medalia de Aur a Ordinului Regal al Meritului Sportiv și Medalia de Aur a Comunității Madrid.
Iker Casillas aparține inimii lui Real Madrid și va fi așa pentru totdeauna. Real Madrid vrea să îi transmită lui și familiei sale afecțiunea clubului nostru, care este clubul vieții sale."
Liga Națiunilor UEFA
Maguire, un nou meci catastrofal: "Aproape că ne e milă de el!". Mesajul de susținere al lui Shaw
ACUM 36 MINUTE
Fotbal
Alimentul "secret" al marilor jucători de fotbal! Are multe proteine și puține calorii
ACUM O ORĂ