Articol scris de Ştefan-Toma
Refuzat la începutul carierei pe motiv că nu ar face fața la terenurile proaste și la frigul din România, nigerianul John Obi Mikel a avut parte de o carieră splendidă, a fost câștigator al Champions League alături de Chelsea. Ziarele vremii scriau în urmă cu mai bine de 15 ani despre alegerea ciudată a clubului din Giulești de a nu acorda o șansă tânărului nigerian care pe atunci încerca să-și facă un nume în Europa.
În cele din urmă Chelsea a decis achiziționarea sa pentru o suma mai mare de 20 de milioane de euro, la numai un an după ce a fost propus Rapidului. Chiar dacă suma a părut mare pentru un jucător necunoscut în acel moment, decizia londonezilor a fost un foarte bună. John Obi Mikel a strâns 372 de apariții, reuşind să fie câștigător al Champions League, Europa League și Premier League, dar și a altor trofee. Alături de Chelsea a câștigat 13 trofee.
Premier League
2 miliardari și-au dat mâna și au pregătit o ofertă comună pentru Chelsea. Cât sunt dispuși să dea
04/03/2022 LA 08:52
Mijlocașul nigerian s-a remarcat și pe plan internațional, când în 2013 a câștigat Cupa Africii alături de naționala țării sale. Pentru Nigeria a evoluat de 89 de ori și a participat la Campionatele Mondiale din 2014 și 2018.

Obi Mikel, pe trend descendent în ultimii ani

După despărțirea de Chelsea în 2017, John Obi Mikel nu și-a mai găsit locul. Au urmat aventurile în China la Tianjin Teda, o întoarcere în Anglia la Middlesbrough, o experiență în Turcia la Trabzonspor și ultima revenire în Anglia, la Stoke City toate în numai 4 ani. Totuși, mijlocașul nigerian a fost un jucător important pe la echipele la care a trecut în ultimul timp și a fost prezent în majoritatea confruntărilor disputate de echipele sale. În sezonul precedent a adunat 41 de apariții pentru Stoke City și a fost unul din jucătorii apreciați ai echipei, astfel plecarea sa lasă un gol mare în echipa "olarilor".
Chiar dacă a ajuns la 34 de ani, cele peste 3000 de minute jucate în sezonul trecut de Championship dovedesc că John Obi Mikel este un jucător bun, care ar mai fi putut juca încă cel puțin un sezon în Europa, dar a ales să aibă parte de un final de carieră mai ușor. Al-Kuwait Sports Club nu îi oferă perspective sportive, dar cu siguranţă că îi va umple conturile.
Fotbal
Anunțul făcut de Tuchel, după ce Abramovich a dezvăluit că vinde Chelsea
03/03/2022 LA 06:58
Ligue 1
PSG i-a pregătit o nouă ofertă lui Mbappe! Suma uimitoare pusă la bătaie pentru a semna prelungirea
17/02/2022 LA 12:53