Organul de conducere al fotbalului european va solicita compensații de aproximativ 300 de milioane de euro de la cluburile și ligile din Europa pentru a amâna Euro 2020 ca răspuns la pandemia de coronavirus. Atât estimează UEFA că va costa să împingă Campionatele Europene cu 12 luni până în iunie 2021. Aceast este mesajul care va fi transmis celor convocați la ședința de urgență de astăzi, atunci când, cel mai probabil va veni confirmarea mutării turneului în 2021.
https://i.eurosport.com/2020/03/03/2788422.png

Prioritate 0, finalizarea campionatelor interne

Romanian Liga I
Universitatea Craiova s-a calificat în Conference League, după o victorie cu FC Botoșani, cu 2-0
ACUM 4 ORE
Prioritatea clară a ligilor și cluburilor membre este să găsească soluții de finalizare a sezonului actual, mai degrabă decât să întrerupă competițiile și să trateze clasamentul existent ca fiind final sau declare nulitatea competițiilor. Asta ar însemna numeroasele problemele legale în perioada următoare, care ar putea destabiliza aceste Federații naționale.
În ciuda magnititudinii și imprevizibilității izbucnirii globale a COVID-19, majoritatea ligilor și cluburilor europene speră ca acest sezon competițional să se poată termina în mai și iunie.
Alte opțiuni aflate pe masa discuțiilor includ extinderea competițiilor interne în iulie sau mai târziu. Această întârziere ar putea cauza complicații serioase în privința contractelor de jucători care expiră la 30 iunie, dar și introducerea sistemelor de play-off.
https://i.eurosport.com/2020/03/02/2788074.jpg
Euro 2020 urma să înceapă pe 12 iunie și era planificat să aibă loc în 12 orașe gazdă. Semifinala și finala sunt programate pe Wembley.

Planul de lucru

The Athletic scrie că după ce UEFA va explica planul, se va constitui un grup de lucru format din reprezentanți ai UEFA, ai Asociației Cluburilor Europene (ECA) și ai Ligilor Europene (EL) pentru a analiza propunerile mai detaliat și pentru a găsi un program de urgență. Discuțiile de marți vor avea loc în cadrul unei videoconferințe.
Vor fi două părti ale discuției. Prima implică oficialii UEFA, reprezentanții Asociației Cluburilor Europene și ale Ligilor Europene, dar și un reprezentant al Uniunii jucătorilor profesioniști FIFPro. A doua este dedicată consultărilor dintre UEFA și cele 55 de Federații naționale membre.
https://i.eurosport.com/2020/03/13/2794001.jpg
De asemenea, se va discuta despre modul în care poate continua acest sezon din Champions League și Europa League, precum și efectul fundamental al întârzierii Euro 2020 în vederea Campionatelui Europene de fete de anul viitor, programate în prezent în Anglia în iulie și august 2021.
The Athletic a vorbit cu o serie de surse care au afirmat că orice s-ar decide va fi modificat în funcție de evenimentele ulterioare legate de această criza medicală fără precedent.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 8 ORE
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 9 ORE