De-a lungul vremii s-a discutat deseori că în fotbalul românesc există persoane care încearcă prin diferite metode să împingă jucători la loturile naționale. Invitat într-o emisiune la Telekom Sport, Mirel Rădoi a vorbit deschis despre acest subiect și a recunoscut că s-a confruntat și el cu această situație în vremea când era selecționerul echipei de tineret.
"E și greu ca cineva să încerce. A fost oarecum un zvon, când eram la tineret, în care cineva a încercat oarecum. I-am zis că sunt de acord, «pentru 50.000 de euro o să îți iau jucătorul, dar să știi că în secunda 2 după ce mi-ai adus banii, poliția e la ușă!", a spus Rădoi la Telekom Sport, citat de Gazeta Sporturilor.
Actualul selecționer al primei reprezentative a insistat că nu este de acord cu astfel de practici și a dat asigurări că nu se va preta niciodată la așa ceva: "Au încercat să spună prin anumite persoane, să ajungă la urechea mea, că sunt în stare anumiți oameni să dea bani, dacă ajung anumiți jucători la echipa națională. Acolo, în sistemul ăsta ne-am învârtit. Cine și-a putut închipui că poate veni cu orice sumă la mine și să creadă că voi chema un jucător? Ce aș vrea să mai încerce cineva cu mine, apoi să dea cu subsemnatul."
Cupa Mondială FIFA
Tot mai aproape de finală! Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în sferturi. Programul meciurilor
ACUM 4 ORE

Mirel Rădoi: "În noiembrie ne punem la masă și vedem dacă putem continua sau nu"

Unul dintre cele mai importante aspecte abordate de Rădoi în emisiunea respectivă a fost, bineînțeles, chestiunea continuării sale pe banca naționalei. După rezultatele foarte slabe de la mijlocul acestei luni, selecționerul a lăsat să se înțeleagă că ar putea pleca după ultimele partide din Liga Națiunilor, care vor avea loc în luna noiembrie.
Rădoi a menționat că după meciurile cu Belarus (amical) și Norvegia și Irlanda de Nord (Liga Națiunilor) va exista o discuție cu conducerea federației și se va stabili atunci dacă selecționerul va continua sau nu: "Când vom termina meciurile din Nations League, vom sta de vorbă. După ultimele meciuri eu am urmărit toate partidele naționalei, începând cu Euro 2016. Mi-am pus și eu lucruri pe hârtie. Vom discuta toate aceste lucruri de față cu Federația. Vom vorbi ce avem de îmbunătățit, unde suferim. În funcție de aceste discuții, veți afla și decizia. Eu voi fi sincer. Nu o să zic că am făcut cu 10 pase mai mult decât Cosmin, cu 12 mai mult decât Daum. Se analizează numai rezultatul... Din punct de vedere al rezultatului, e clar că nu e niciun progres."
Totuși, Mirel Rădoi a evitat să dea un răspuns clar dacă va continua sau nu la națională, dar a menționat că a primit susținere totală din partea federației: "N-am cum să dau un răspuns, nu știu ce se va întâmpla. Oricând există o posibilitate să pleci! Din partea Federației am primit susținere! Îmi mențin declarația, chiar dacă voi califica echipa la Mondial, plec!"
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Cupa Mondială FIFA
Prima reacție a lui Eto'o după ce a luat la bătaie un suporter la Cupa Mondială din Qatar
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Portughezii au scris istorie la meciul cu Elveția de la Mondial! Recordul egalat de Goncalo Ramos
ACUM 5 ORE