Dietmar Hopp, patronul lui Hoffenheim care deţine o companie farmaceutică, susține că a reușit să reducă timpul până la lansarea vaccinului împotriva coronavirus. Inițial, omul de afaceri spusese că sub nicio formă acesta nu va fi lansat pe piață înainte de ianuarie 2021, însă acum pronosticul e mult mai optimist: se speră ca la finalul toamnei vaccinul să poată ajunge la populație.
"Hopp vrea ca vaccinul să fie gata în 2020", titrează tz.de, care apoi subliniază că "patronul lui Hoffenheim, văzut inamicul public numărul unu al ultrașilor din Germania e în acest moment marea speranță pentru un vaccin contra virusului COVID-19".
Vestea s-a propagat rapid în Italia, țara cea mai interesată de găsirea unui vaccin. În peninsulă, cifrele devin tot mai alarmante, până astăzi autoritățile confirmând 110.820 de cazuri. Rata mortalității e una foarte mare, mai ales în nordul țării. În total, 13.211 pacienți și-au pierdut viața în Italia, aproape 25% din persoanele decedate ca urmare a COVID-19 la nivel mondial.
Fotbal
Ianis Hagi s-a accidentat în meciul lui Rangers din Cupa Scoției! Care este starea mijlocașului
ACUM O ORĂ
Gazzetta dello Sport a dorit să afle în ce măsură promisiunea lui Hopp se susține în realitate. Sursa citată anunță că premisele sunt favorabile: în acest moment există 50 de laboratoare în toată lumea care lucrează 24 de ore din 24 la un vaccin, astfel că până la finalul anului aproape sigur va exista un antidot al coronavirus pe piață. La începutul verii vor începe deja testele pe subiecți umani, astfel că sunt șanse mari ca totul să se miște accelerat. Interesele economice sunt uriașe, astfel că fiecare companie farmaceutică dorește să fie prima care scoate pe piață vaccinul.
Totuși, există și un inconvenient major. Chiar dacă vaccinul va fi gata în toamnă, acesta nu va avea cum să fie produs atât de repede în cantintăți industriale. Ca atare, va fi necesară identificarea gruprurilor care au cea mai mare nevoie de vaccin. Este de așteptat ca personalul medical, copiii și bătrâni să aibă prioritate.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
ACUM 2 ORE
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
ACUM 6 ORE