12 cluburi răsunătoare au anunțat că vor înființa o nouă competiție, denumită Super Liga Europeană. Echipele implicate sunt Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter și AC Milan.

Cât timp au PSG, Bayern Munchen și Dortmund să intre în Super Ligă

Alte 3 cluburi de top sunt așteptate în board-ul Super Ligii: PSG, Bayern Munchen și Borussia Dortmund. Momentan, cele 3 echipe n-au acceptat invitația, însă timpul nu este pierdut. Der Spiegel a intrat în posesia documentului oficial de înființare a noii competiții și a descoperit numărul de zile în care PSG, Bayern și Dortmund pot să răspundă invitației:
Fotbal
Chelsea a avut o altă prestație modestă la Brighton, Romelu Lukaku a fost din nou "absent"
ACUM 4 ORE
"Board-ul Super Ligii le oferă posibilitatea de a deveni membre fondatoare adiționale următoarelor 3 cluburi:
  • PSG - 14 zile calendaristice din momentul în care propunerea este expediată
  • Bayern Munchen - 30 de zile calendaristice din momentul în care propunerea este expediată
  • Borussia Dortmund - 30 de zile calendaristice din momentul în care propunerea este expediată"
https://i.eurosport.com/2021/04/19/3117623.jpg

"Super Liga are șanse mari să câștige 'războiul' cu UEFA!". Anunțul experților

UEFA le-a oferit o replică puternică echipelor fondatoare la ședința desfășurată astăzi. Forul suprem a amenințat cele 12 cluburi cu excluderea din toate competițiile și a anunțat că jucătorii implicați vor primi interdicție de la Campionatele Europene și Mondiale.
Fondatoarele Super Ligii sunt conștiente de posibilele consecințe, însă vor continua noul proiect care ar urma să schimbe complet lumea fotbalului. UEFA va încerca să oprească în orice fel inițiativa celor 12 echipe și să ducă mai departe glorioasa istorie din Champions League.
Mark Orth, jurist expert în competițiile sportive, consideră că Liverpool, Real Madrid și celelalte echipe implicate în Super Ligă au șanse mari să treacă peste obstacolele pregătite de UEFA în instanță.
Specialistul din Munchen și-a motivat explicația, spunând că legea competițională în vigoare, dar și cazurile precedente îi favorizează pe fondatorii Super Ligii.
"Cele 12 echipe (n.r. - din Super Ligă) au șanse mari să câștige (n.r. - procesul cu UEFA). Există perspective promițătoare în contextul startului Super Ligii.", a spus Mark Orth, petru Daily Mail.
În trecut au mai existat situații în care Comisia Europeană le-a permis sportivilor să participe în noi competiții, separate de cele din Federații. Spre exemplu, Comisia a decis că Uniunea Internațională de Patinaj nu le poate interzice patinatorilor să se înscrie în competiții nou înființate, extrem de atrăgătoare din punct de vedere financiar. Decizia respectivă a fost susținută de al doilea cel mai important tribunal din Europa - Tribunalul General din Luxemburg, în luna decembrie a anului trecut.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

O situație asemănătoare s-a petrecut în urmă cu 3 luni, când un tribunal din Germania le-a interzis Federațiilor naționale și internaționale de wrestling să împiedice înființarea unei noi competiții. Orth a mai precizat că situații similare au avut loc în Suedia și Italia.
Momentan nu se cunosc tribunalele la care vor apela cluburile din Super Ligă în "războiul" cu UEFA, însă Mark Orth crede că vor merge la Înalta Curte din Londra, precum și la un tribunal din Italia.
Este de așteptat ca UEFA să pornească un război legal fomat din două etape. Mai întâi, forul european va încerca oprirea noii competiții. Iar dacă nu vor reuși, oficialii UEFA vor cere sancțiuni grave asupra cluburilor fondatoare, amintite în comunicatul oficial.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Romanian Liga I
Deian Sorescu a plecat de la Dinamo! Clubul a acceptat oferta venită pentru jucător
ACUM 5 ORE
Africa Cup of Nations
Surpriză mare la Cupa Africii pe Națiuni. Ghana a pierdut cu Comoros și a plecat acasă
ACUM 5 ORE