Varazdat Haroyan evolua de 3 sezoane la Ural, iar în acestă toamnă se afla foarte aproape de un transfer promițător în campionatul Greciei, la AEL Larissa. Planurile i-au fost însă date peste cap de un apel din partea autorităților din țara natală.
Conducătorii Armeniei au decis să înroleze în armată cetățeni cu vârste sub pragul de 40 de ani, în contextul războiului cu Azerbaidjan, asupra regiunii Nagorno-Karabakh. Iar printre cei care au răspuns afirmativ la apel se numără și Haroyan, fostul adversar al naționalei României din preliminariile Campionatului Mondial din 2018.
Haroyan a jucat în cele două partide împotriva naționalei României, prima pe 10 august 2016, iar a doua în toamna anului 2017, ambele câștigate de "tricolori" (scor 5-0 și 1-0).
Fotbal
U-LU-I-TOR! "Robotul" Haaland are un rival: fotbalistul de la o mare echipă care are cifre similare
ACUM 7 MINUTE

Haroyan, căpitanul naționalei Armeniei, și-a întrerupt cariera și a plecat în război

Haroyan urma să finalizeze transferul la Larissa la începutul săptămânii, însă impresarul său i-a anunțat pe oficialii eleni că mutarea nu se va mai realiza:
"Haroyan a fost înrolat de autoritățile din Armenia și se află deja în zona de război.", a confirmat agentul lui Haroyan.
Armenia și Azerbaidjan se luptă pentru teritoriul Nagorno-Karabakh de mulți ani, iar războiul a fost reluat de curând. În zona din sudul Munților Caucaz, cel puțin 100 de oameni și-au pierdut viața în ultima săptămână.
Per total, Haroyan a adunat 51 de selecții la naționala Armeniei, reușind să înscrie 2 goluri. El a fost căpitanul primei reprezentative în ultimul an, în absența lui Henrikh Mkhitaryan, starul transferat de Roma de la Arsenal în această vară.
Ca urmare a gestului său eroic de a se implica în războiul țării sale, Haroyan va lipsi la următoarele meciuri ale naționalei Armeniei, împotriva Albaniei (amical), Georgiei și Estoniei (ambele în Liga Națiunilor), din această lună.
De-a lungul carierei, Haroyan a mai evoluat la Pyunik Yerevan (Armenia) și Sh Khodrou (Iran), înainte să ajungă la Ural, în 2017.
UEFA Europa Conference League
Rangelo Janga, eroul CFR-ului cu Slavia: "Am luptat ca leii"
ACUM 28 MINUTE
Premier League
Englezii cer interzicerea lui Haaland, pe motiv că "este robot". 2 milioane de oameni au semnat
ACUM O ORĂ