Portarul echipei portugheze Belenenses, Andre Moreira, a fost obligat de autorități la pauza meciului dintre echipa sa și Moreirense, din prima ligă lusitană, etapa cu numărul 31, să părăsească banca de rezerve și să intre de urgență în carantină instituționalizată din cauza unui coleg care a fost confirmat cu noul coronavirus.
Toată această situație cel puțin bizară s-a întâmplat după ce Moreira a lipsit etapa precedentă, meci cu Porto, scor 0-5, după ce al treilea portar al grupării, Joao Monteiro, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Cei doi erau colegi de cameră în cantonament și, prin urmare, acesta a stat în contact cu Moreira în urmă cu mai puțin de 7 zile.

Caz incredibil în Portugalia provocat de pandemia de coronavirus

Fotbal
Rezumatul derby-ului Man United - Arsenal! Ronaldo a fost din nou decisiv pentru "Diavoli"
ACUM 3 ORE
"Liga portugheză, prin consultantul său medical Filipe Froes şi împreună cu departamentul medical al clubului Belenenses, a oferit asistenţă medicală jucătorului André Moreira de-a lungul săptămânii. Având în vedere că jucătorul a fost testat negativ la Covid-19 în 8, 9 şi 10 iulie, medicul Filipe Froes a decis să dea undă verde participării portarului la jocul de sâmbătă seara dintre Belenenses şi Moreirense", se arată într-un comunicat de presă al Ligii din Portugalia.
Totuși, Autoritatea Naţională de Sănătate a intervenit radical și l-a forțat pe jucător să părăsească stadionul la pauză, considerând că acesta nu a stat cele 14 zile legale în carantină: "La pauză, portarul André Moreira a primit ordin să părăsească terenul, prin decizia Autorităţii Naţionale de Sănătate şi a medicului Graca Freitas, care a indicat că nu au fost respectate criteriile de distanţare şi de carantină". În final, Belenenses a pierdut partida cu scorul de 1-0.
Fotbal
Rezumatul partidei Tottenham - Brentford, câștigată de londonezi cu 2-0
ACUM 4 ORE
Bundesliga
Întorsătură de situație! Borussia Dortmund-Bayern Munchen se va juca cu spectatori
ACUM 4 ORE