Presa braziliană scrie că Altletico Goianiense, club din prima ligă, a primit permisiunea autorităților medicale de a folosi 4 jucători depistați pozitiv cu coronavirus, în meciul disputat aseară în fața lui Flamengo.

Cei 4 jucători nu sunt vindecați

În urmă cu o săptămână, meciul celor de la Atletico Goianiense cu Sao Paolo din prima etapă a campionatului brazilian a fost amânat pentru că la Goianiense s-au descoperit 10 cazuri de Covid-19 în rândul jucătorilor.
Liga Națiunilor UEFA
Cu ce rămânem după retrogradarea în Liga C! Cum ar putea arăta România în preliminariile EURO 2024
ACUM O ORĂ
Dar brazilienii nu au mai dorit și amânarea celui de-al doilea meci, astfel că au cerut permisiunea autorităților medicale din Brazilia să folosească 4 jucători depistați pozitiv, dar care în viziunea clubului nu mai prezintă nici o simptomă și sunt ca și vindecați.
Conform sursei din presa sud-americană, jucătorii se aflau în etapa finală a infecţiei, au respectat toate măsurile impuse în asemenea cazuri, respectiv carantina şi tratamentul necesar, iar autorităţile medicale au fost de acord ca ei să poată fi utilizați.
https://i.eurosport.com/2020/06/19/2835867.png
Revenirea celor 4 fotbaliști a fost de bun augur, pentru că Aletico Goianiense s-a impus cu 3-0 în fața campioanei en-titre, Flamengo.
Această decizie a Federației Braziliene împreună cu autoritățile medicale este cel puțin ciudată, deoarece Brazilia a înregistrat peste 100.000 de decese cauzate de Covid-19, peste trei milioane persoane fiind infectate. Dar dragostea brazilienilor pentru fotbal depășește orice imaginație, iar oficialii și jucătorii din Brazilia sunt dispuși să își asume orice risc pentru a continua activitatea fotbalistică.
Liga Națiunilor UEFA
Maguire, un nou meci catastrofal: "Aproape că ne e milă de el!". Mesajul de susținere al lui Shaw
ACUM O ORĂ
Fotbal
Alimentul "secret" al marilor jucători de fotbal! Are multe proteine și puține calorii
ACUM 2 ORE