Sala a fost cumparat cu 18 milioane de euro de Cardiff City, dar nu a apucat să joace pentru echipa galeză care atunci era în Premier League. Argentinianul a jucat 4 ani la Nantes și a marcat în tricoul echipei franceze 42 de goluri în 120 de meciuri.
Cu puțin timp înaintea prăbușirii, Sala a reușit să vorbească pe WhatsApp cu prietenii și cu agentul său. Le-a spus că simte cum avionul Piper Malibu se dezintegrează.
Raportul făcut de Agenția de Investigare a Accidentelor Aviatice a relevat faptul că pilotul David Ibbotson a pierdut controlul când a făcut, manual, o manevră considerată riscantă.
Coupe de France
FC Nantes a cucerit Cupa Franței și a încheiat o perioadă neagră în istoria clubului
08/05/2022 LA 06:00
https://i.eurosport.com/2019/02/12/2521531.jpg

Greșelile pilotului

Ibbotson era daltonist (nu distingea culorile) și nu avea pregătirea necesară pentru a zbura noaptea. De asemenea, permisul său de zbor cu un astfel de avion era expirat de 3 luni. Pilotul avea 59 de ani și a fost plătit, în avans, pentru acest zbor care a dus la moartea lui Sala.
Pilotul David Ibbotson este același care l-a adus de la Cardiff la Nantes pe argentinian și a semnalat mai multe probleme. Una dintre ele a fost o scurgere de ulei, iar o altă o funcționare defectuoasă a frânelor. Chiar și așa, pilotul a fost cel care a autorizat zborul de întoarcere.
Raportul dat publicității astăzi spune că avionul nu avea permis valid pentru zborul din ianuarie 2019 și detectoarele de monoxid carbon la bord nu erau în funcțiune. Gazul a intrat în cabină din cauza unei probleme la tubul de evacuare.
https://i.eurosport.com/2019/06/19/2622363.jpg

Sala a murit intoxicat

Deși căutările lui Sala au fost oprite pe 24 ianuarie, familia lui Sala a făcut o strângere de fonduri pentru- a-l găsi. Odată recuperat, corpul lui Emiliano Sala a fost investigat amănunțit de medicii legiști. Aceștia au găsit un nivel foate mare de monoxid de carbon în corpul argentinianului.
Chiar înainte ca avionul să se prăbușească în mare, acesta s-a răsucit de mai multe ori în aer. Când a făcut contact cu apa, coada avionului s-a desprins violent, la fel ca și aripa stângă. Era imposibil ca cineva să supraviețuiască unui astfel de impact, spun specialiștii englezi.
Cardiff City a dat un comunicat chiar după dezvăluirile din raport.
Ne bucurăm că a fost întocmit acest raport. Este un pas înainte pentru stabilirea celor întâmplate și o oportunitate de a înțelege cum s-a petrecut această tragedie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Prima condamnare la închisoare în cazul morții lui Emiliano Sala, după aproape 3 ani de la accident
12/11/2021 LA 17:05
Ligue 1
Moment de reculegere în memoria lui Emiliano Sala. Fanii lui Nantes au afișat o coregrafie superbă
26/01/2020 LA 16:19