Marele derby al calificărilor din America de Sud pentru Cupa Mondială din 2022, Brazilia – Argentina, nu s-a mai jucat! Partida fost întreruptă în minutul 7, din cauza reprezentanților autorităților sanitare, care au pătruns pe teren, acuzându-i pe 4 dintre jucătorii naționalei lui Lionel Scaloni că ar fi încălcat protocolul medical impus de pandemia de coronavirus.
Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovanni Lo Celso și Emiliano Buendia, cei patru jucători legitimați la cluburile din Anglia, au fost în atenția autorităților braziliene.
Nimic nu prevestea un scandal de asemenea proporții la nivel mondial. Lionel Messi a părut chiar foarte relaxat la antrenamente, unde a exersat și loviturile libere. O execuție direct în vinclu a devenit virală pe rețelele de socializare.
Fotbal
Avem antrenor la echipa națională! Federația Română de Fotbal s-a decis asupra noului selecționer
ACUM 29 MINUTE

Lionel Messi: "E o rușine! Suntem în Brazilia de 3 zile și nimic nu s-a întâmplat până acum!"

După izbucnirea scandalului, Lionel Messi a devenit extrem de vehement: "E o rușine! Suntem în Brazilia de 3 zile și nimic nu s-a întâmplat până acum! De ce faceți asta acum? Nu mai jucăm! Asta așteptau? Să începem meciul? De ce nu ne-au avertizat în privința asta când eram la hotel? Puteau să ne explice situația și o rezolvam. Acum, întreaga lume se uită la noi". Acestea au fost primele reacții ale starului argentinian găzduite de Marca.
https://i.eurosport.com/2021/09/05/3214037.jpg
Pe marginea acestui subiect, selecționerul Lionel Scaloni a declarat: "De ce nu ați venit la hotel? Suntem aici de 3 zile! Această situație mă întristează. Nu caut niciun vinovat. Chiar dacă s-a întâmplat sau nu ceva, nu era momentul pentru această intervenție. Meciul ar fi trebuit să fie o sărbătoare pentru toată lumea, pentru ca fanii să se bucure de cei mai buni jucători din lume.
Mi-aș dori ca oamenii din Argentina să înțeleagă că, în calitate de antrenor, eu trebuie să-mi apăr jucătorii. În niciun moment nu am fost anunțați că nu pot juca meciul. Noi am vrut să jucăm, fotbaliștii brazilieni la fel".
Acest meci a fost abandonat și în contextul în care mai multe cluburi din Europa au refuzat să-și lase jucătorii să vină la loturile naționale. Spre exemplu, Brazilia a avut 9 jucători cheie care nu au mai venit la lot. De partea cealaltă, Argentina a avut la rândul ei câteva absențe. Cele mai multe cluburi nu și-au dorit ca jucătorii să intre în carantină la revenirea în Europa.
Romanian Liga I
Dinamo a transferat un portar de la CFR Cluj! Durata contractului și numărul pe care îl va avea
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Top 10 transferuri efectuate de cluburile din Liga 1 în această perioadă de transferuri
ACUM 2 ORE