Articol scris de Răzvan Cîrceag
Noul stadion Steaua va fi inaugurat miercuri, 7 iulie, într-un amical între echipa roș-albastră și OFK Belgrad, un club cu o tradiție importantă în Serbia, pe care gruparea bucureșteană l-a întâlnit și acum 48 de ani, când a fost inaugurat vechiul stadion din Ghencea.
Cu această ocazie, oficialii "militarilor" au pregătit un moment special: vor retrage oficial tricoul cu numărul 7, în onoarea lui Marius Lăcătuș, un fotbalist emblematic pentru istoria Stelei.
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
IERI LA 07:22

Reacția lui George Ogăraru

George Ogăraru, managerul celor de la CSA Steaua, a confirmat oficial luarea acestei decizii și a oferit mai multe detalii despre evenimentul inaugurării noului stadion din Ghencea.
"Este un moment foarte important care marchează inaugurarea noului stadion Steaua într-o zi de 7 atât de specifică clubului Steaua. Sunt 47 de ani de la inaugurarea fostului stadion și 74 de ani de la înființarea Steaua București. Pe 7 mai Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, iar pe 7 iunie este aniversarea clubului.
Retragerea numărului 7 este un moment deosebit în istoria echipei de fotbal și reprezintă un semn de respect pentru tot ce a însemnat Marius Lăcătuș pentru Steaua. Totodată, marcăm 35 de ani de la momentul unic în fotbalul românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni.
Generația Steaua ‘86 reprezintă temelia solidă pe care reconstruim fotbalul la Steaua și vrem să le arătăm toată aprecierea noastră, cu ocazia acestui eveniment", a declarat Ogăraru pentru DigiSport.
"Fiara" s-a emoționat
Într-un interviu acordat pentru GSP, Marius Lăcătuș a oferit o primă reacție cu privire la ceea ce se va întâmpla mâine pe Ghencea.
"A fost și pentru mine o surpriză totală să aflu că se va retrage tricoul meu, cu numărul 7. Nu știam. Am aflat de la televizor. Sincer, parcă mi-a venit să zâmbesc, dar și să plâng. Au fost sentimente amestecate.
Nu aș fi reușit eu singur toate acele performanțe, fără colegii mei. E un sentiment de mândrie, dar și de ușoară tristețe, să vezi că ți se retrage tricoul. Parcă e un alt sfârșit. Eu cred că poate ar fi trebuit să fie retrase toate tricourile celor de la Sevilla, de la Monte Carlo, pentru că împreună am reușit toate acele performanțe. Știu că acum purta acest tricoul cu numărul 7 Florin Răsdan. Sper să nu se supere pe mine. Nu am avut nicio implicare, nu am bătut vreodată vreun apropo ca să se facă asta.
E clar că a fost un cumul de factori, conducerea clubului, suporterii. Nu a decis o persoană asta", a spus Lăcătuș.
În cele 14 sezoane jucate de Marius Lăcătuș în tricoul roș-albastru, acesta a câștigat 21 de trofee, cel mai important fiind fără îndoială Cupa Campionilor Europeni, în 1986, când "Fiara" a și marcat la loteria penalty-urilor în fața Barcelonei, al Sevilla.
Romanian Liga I
Un fotbalist de la FCSB, în atenția mai multor echipe din Cipru! Poate ajunge lângă alți 2 români
19/01/2022 LA 06:31
Romanian Liga I
Motivul pentru care Florin Tănase nu a mai plecat de la FCSB! Cine a blocat transferul în Emirate
13/01/2022 LA 10:25