Cotidianul spaniol AS a făcut o listă cu avantajele aduse de numirea lui Mourinho.

Mentalitate de câștigător

Mourinho, conform AS, este un câștigător. De când a devenit cunoscut la Porto, Mourinho a adunat 25 de trofee. Portughezul a fost campion cu Porto, Chelsea, Inter și Real Madrid iar pe San Siro a reușit chiar tripla. De asemenea, el a câștigat Champions League cu două cluburi diferite – Porto și Inter.
Premier League
Frank Lampard a devenit favorit să preia Everton. Cine mai este pe lista clubului să devină manager
ACUM UN MINUT

Experiență

După o periadă scurtă și fără glorie ca jucător, Mourinho a adunat 19 ani ca antrenor, fiind unul dintre cei mai de succes manageri din istoria sportului.
Mourinho a antrenat o sumedenie de echipe din campionate diferite: Portugalia, Anglia, Italia, Spania. Odată cu perioadele petrecute unor echipe mari, au venit și momentele memorabile. Deși este un personaj controversat, Mourinho s-a adaptat fără probleme pe unde a mers iar în Premier League s-a simțit mereu cel mai confortabil.
https://i.eurosport.com/2019/11/08/2712896.jpg

Stabilitate defensivă

Deși strategia lui Mourinho a fost criticată și mulți susțin că nu ar mai fi valabilă, portughezul a avut succes menținându-și principiile tactice intacte. O bază defensivă puternică – John Terry și Ricardo Carvalho la Chelsea, Lucio și Walter Samuel la Inter sau Sergio Ramos și Pepe la Real Madrid – a adus trofee la trei dintre cele mai mari cluburi din lume.
Triumful lui Chelsea din sezonul 2004/2005 a fost bazat pe o apărare impenetrabilă, care a primit doar 15 goluri în 38 de meciuri în Premier League. O singură înfrângere au avut albaștrii atunci. Următorul sezon, Chelsea a primit doar 22 de goluri. La Inter, Mourinho a avut din nou cea mai bună apărare din campionat, cu doar 34 de goluri primite în sezonul 2009/2010 în timp ce la Real, echipa sa a primit 32 de goluri și a înscris 121, oprind astfel dominația Barcelonei în La Liga.

Are ceva de demonstrat

Decizia de a merge la Tottenham vine într-un moment crucial pentru Mourinho. Există îndoieli în privința sa iar multă lume se întreabă dacă portughezul mai este relevant în 2019. Portughezul a fost criticat la Manchester United, unde nu a reușit să scoată ce e mai bun din Paul Pogba și a pierdut într-un final vestiarul.
La Tottenahm, având la dispoziție o echipă cu jucători precum Harry Kane, Son Heung-min, Lucas Moura, Giovani Lo Celso și Christian Eriksen, Mourinho are ocazia să demonstreze că a evoluat și încă este un nume în fotbalul mondial.
Ligue 1
PSG, interesată de fotbalistul pe care Mbappe l-a cerut pe Parc de Princes în 2019
ACUM 3 ORE
Fotbal
Edi Iordănescu, tot mai aproape de a deveni selecționer! Negocierile s-au purtat la sediul FRF
ACUM 5 ORE