În vârstă de 25 de ani, Koudadgba a avut în sezoanele anterioare șansa să facă pasul către Europa, dar a preferat să rămână în Togo, unde a câștigat titlul de golgheter doi ani la rând.
Chemat la națională încă din 2018, vârful se pregătea de African Nations Championship (CHAN) în primăvară, când pandemia de coronavirus a izbucnit. Cum competiția s-a anulat, atacantul a mers în Devie, în suburbiile orașului Lome, unde se afla familia sa. Acolo, s-a îmbolnăvit de malarie, iar la începutul acestei săptămâni a încetat din viață.
ASC Kara și-a exprimat "profundul regret pentru dispariția unui jucător care avea o carieră formidabilă în față", în timp ce Jean-Marie Eloh, managerul echipei a vorbit la superlativ despre profesionalismul lui Koudagba: "Avea o singură preocupare: fotbalul și cum să marcheze cât mai multe goluri. Și a făcut asta foarte, foarte bine".
Romanian Liga 2
Veste proastă pentru Dinamo! Nicolae Badea se retrage din programul DDB
ACUM 9 ORE

Koudadgba a refuzat un transfer, înainte de pandemia de coronavirus

Koudagba a fost la un pas să se transfere din campionatul din Togo în primăvară, după cele două sezoane fantastice avute, dar a amânat mutarea pentru după African Nations Championship (CHAN), o competiție similară Cupei Africii, dar unde evoluează doar jucători care se află pe "continentul negru".
"A avut mai multe oferte, dar a preferat să ia o decizie după turneu, voia să se concentreze exclusiv pe CHAN înainte de a lua o hotărâre privind transferul. Spera să plece din Togo după o bună performanță cu naționala", a dezvăluit pentru BBC Koffi Gueli, unul dintre cei mai buni prieteni.
Din nefericire, competiția a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, iar Koudagba a avut un destin tragic.
Malaria este o boală infecțioasă larg răspândită în regiunile tropicale și subtropicale. Între 300 și 500 de milioane de persoane sunt infectate anual și aproximativ 1 - 3 milioane mor în fiecare an. Cei mai mulți sunt copii din Africa sub-sahariană.
Premier League
Todd Boehly vrea să cumpere și un club din Portugalia! Care este planul noului patron de la Chelsea
ACUM 11 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Rădoi îl susține pe Edi Iordănescu la națională, după ce România a retrogradat în Liga Naţiunilor
ACUM 11 ORE