În vârstă de 25 de ani, Koudadgba a avut în sezoanele anterioare șansa să facă pasul către Europa, dar a preferat să rămână în Togo, unde a câștigat titlul de golgheter doi ani la rând.
Chemat la națională încă din 2018, vârful se pregătea de African Nations Championship (CHAN) în primăvară, când pandemia de coronavirus a izbucnit. Cum competiția s-a anulat, atacantul a mers în Devie, în suburbiile orașului Lome, unde se afla familia sa. Acolo, s-a îmbolnăvit de malarie, iar la începutul acestei săptămâni a încetat din viață.
ASC Kara și-a exprimat "profundul regret pentru dispariția unui jucător care avea o carieră formidabilă în față", în timp ce Jean-Marie Eloh, managerul echipei a vorbit la superlativ despre profesionalismul lui Koudagba: "Avea o singură preocupare: fotbalul și cum să marcheze cât mai multe goluri. Și a făcut asta foarte, foarte bine".
Fotbal
Rezumatul partidei Crystal Palace - Brighton 1-1. Oaspeții au luptat până la ultima fază
ACUM O ORĂ

Koudadgba a refuzat un transfer, înainte de pandemia de coronavirus

Koudagba a fost la un pas să se transfere din campionatul din Togo în primăvară, după cele două sezoane fantastice avute, dar a amânat mutarea pentru după African Nations Championship (CHAN), o competiție similară Cupei Africii, dar unde evoluează doar jucători care se află pe "continentul negru".
"A avut mai multe oferte, dar a preferat să ia o decizie după turneu, voia să se concentreze exclusiv pe CHAN înainte de a lua o hotărâre privind transferul. Spera să plece din Togo după o bună performanță cu naționala", a dezvăluit pentru BBC Koffi Gueli, unul dintre cei mai buni prieteni.
Din nefericire, competiția a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, iar Koudagba a avut un destin tragic.
Malaria este o boală infecțioasă larg răspândită în regiunile tropicale și subtropicale. Între 300 și 500 de milioane de persoane sunt infectate anual și aproximativ 1 - 3 milioane mor în fiecare an. Cei mai mulți sunt copii din Africa sub-sahariană.
Romanian Liga I
Sorin Colceag, discurs dur după Craiova - Dinamo. "Du-te, tată, acasă dacă n-ai chef să muncești"
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Jucătorii echipei Dinamo sunt cu moralul la pământ! Cum a comentat Sorescu umilința cu U Craiova
ACUM 2 ORE