Toate cele trei echipe românești care s-au calificat în Conference League la finalul sezonului 2020/21 au fost eliminate din Europa săptămâna trecută, în turul 2 preliminar al competiției. FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe și-au încheiat extrem de abrupt drumul în cupele europene, lucru care ar putea înseamna o scădere importantă a coeficientului României.
În acest moment, țara noastră este pe locul 25 în clasamentul UEFA, trimițând 4 echipe în competițiile europene, una în primul tur preliminar al Champions League, iar alte 3 în turul 2 preliminar al Conference League. Din fericire, acest lucru nu se va schimba ca urmare a eliminării celor trei echipe din Conference League pentru că toate țările de pe locurile 16-50 din clasamentul UEFA trimit câte 4 formații în turneele europene.
România ar putea coborî din top 30 ținând cont că Ungaria (locul 26), Kazahstan (locul 27), Slovenia (locul 28), Azerbaidjan (locul 29), Polonia (locul 30) și Slovacia (locul 31) au cel puțin câte două echipe rămase în competițiile europene, putând depăși astfel coeficientul țării noastre la finalul sezonului.
Liga Campionilor UEFA
Fratele unui star de la Liverpool, prins în mijlocul haosului de la Paris! Mărturii uluitoare
ACUM O ORĂ
Dacă CFR Cluj, FCSB, Sepsi și Craiova ar fi reușit prestații bune în această stagiune, România ar fi putut să urce câteva poziții în topul forului european, iar dacă ar fi ajuns pe unul dintre locurile 7-15, ar fi trimis în Europa 5 echipe în sezonul 2022/23, două în Champions League, una în Europa League și două în Conference League.

Greu, dar nu imposibil ca CFR să ajungă în grupele UCL

CFR Cluj este singura echipă din România rămasă în acest sezon al competițiilor europene, iar în seara asta va da piept din nou cu Young Boys Berna în turul 3 preliminar al UEFA Champions League. Elvețienii sunt favoriți să meargă mai departe, conform bookmaker-ilor, care au analizat care este cea mai probabilă destinație pentru toamna europeană a clujenilor.
Campioana României are o cotă de calificare de 3.2 (28,9% șanse), mult mai mare decât a lui Young Boys (1.30 sau 71.1% șanse). Meciul din Gruia din această seară ar trebui să fie unul echilibrat, dar tot cu elvețienii favoriți la victorie (cotă 2.20, față de 3.5 pentru victoria celor de la CFR Cluj și 3.1 pentru egal). Șansele celor două echipe sunt foarte similare cu cele de sezonul trecut.
În cazul unei victorii în dublă manșă cu Young Boys, echipa lui Marius Șumudică o va întâlni pe câștigătoarea dintre Slavia Praga și Ferencvaros în dubla decisivă pentru calificarea în grupele UEFA Champions League. Dacă CFR Cluj va fi eliminată din Champions League de către Young Boys, clujenii vor juca pentru un loc în grupele Europa League contra învinsei dintre Steaua Roșie Belgrad și Sheriff Tiraspol.
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM 2 ORE
Fotbal
Steliano Filip, exclus din lotul lui Dinamo, înaintea returului cu U Cluj! Pe cine va miza Uhrin
ACUM 5 ORE