Alături de Klopp timp de 17 ani, încă de pe vremea când tehnicianul german pregătea pe Mainz, Buvac a plecat de la Liverpool în 2018, după finala Champions League pierdută cu Real Madrid.
Plecarea sa a surprins, în condiţiile în care inclusiv Klopp l-a numit în mai multe rânduri "creierul" din stafful său, omul cel mai apropiat şi mai de încredere. Contra-pressingul, dus la rang de artă de neamţ, a fost pus la punct în cele mai mici detalii graţie muncii lui Buvac, care la despărţirea de pe Anfield invoca "motive personale".
În vârstă de 56 de ani, fostul secund al lui Klopp se părea că va îmbrăţişa provocarea de principal, însă a refuzat să meargă pe banca tehnică a vreunei echipe, preferând să accepte o poziţie oficială: director sportiv la Dinamo Moscova.
Premier League
Solskajer s-a plâns de arbitraj și l-a acuzat direct pe Klopp: "De atunci am văzut o mare diferență"
IERI LA 13:42

Buvac a evitat să vorbească despre Klopp şi Liverpool, dar pare clar că e o ruptură între ei

Un personaj care are foarte puţine intervenţii în media, Buvac a acordat în sfârşit un interviu. Deşi nu a punctat clar de ce a plecat de la Liverpool, în spatele cuvintele lui par să fie anumite neînţelegeri cu Jurgen Klopp.
"Am făcut muncă de manager în tot timpul acelor 17 ani, cu excepţia apariţiilor în public şi la interviuri. În afară de aceste două lucruri, le-am făcut pe toate şi am încercat să ajut echipele pe care le-am condus cât de bine am putut. Nu aveam nevoie de astfel de atenţie, să fiu în luminile reflectoarelor şi nici măcar nu îmi mai doresc să fiu manager. Bine, dacă mă sună Barcelona, bineînţeles că mă voi gândi. Dar în rest, nu. Dacă aţi şti ce oferte am refuzat după ce am plecat de la Liverpool...din respect pentru acele cluburi, nu o să le fac însă public numele", a spus Zeljko Buvac, pentru Nobel.
Întrebat dacă l-a felicitat pe Klopp pentru titlul cucerit, după o perioadă de 30 de ani în care Liverpool nu a mai reuşit să fie cea mai bună din Anglia la finalul unui sezon, Buvac a recunoscut că nu mai are în acest moment vreo relaţie cu cel lângă care a fost alături timp de 17 ani.
"Nu, nu l-am felicitat pe Klopp şi nu am vorbit cu nimeni de la Liverpool. Dar m-am bucurat pentru băieţi şi pentru titlul câştigat", a mai spus Buvac.
În locul lui Buvac, Klopp l-a ales secund pe Pepijn Lijnders, un olandez care a făcut o muncă grozavă la Academia lui Liverpool.
Pentru Liverpool, după pauza competițională urmează marele derby cu Everton. Trupa lui Ancelotti a început perfect sezonul, având punctaj maxim după patru etape. Everton - Liverpool se joacă pe 17 octombrie, de la ora 14:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Klopp a fost la un pas să se bată cu Milner: "Puteai vedea în ochii lui Jurgen că nu va da înapoi"
IERI LA 10:22
Bundesliga
Julian Nagelsmann a vorbit pentru prima oară de transferul care ar face din Bayern echipa perfectă
IERI LA 07:45