Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai buni arbitri români, trece prin momente foarte grele. Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost operat de urgență duminică seară, la Timișoara, după ce a suferit un infarct.
Hațegan s-ar fi simțit rău după antrenamentul fizic de ieri, când a simțit dureri puternice în piept și a decis să meargă la spital pentru un consult. Medicii de la Arad i-au spus că a suferit un infarct și l-au transportat de urgență la Timișoara, unde a fost operat, fiindu-i montat un stent. Ovidiu Hațegan va rămâne internat până la finalul săptămânii, pentru a fi monitorizat de către doctori.
În această dimineață, Adrian Porumboiu a vorbit despre situația arbitrului de 41 de ani. Fostul mare central român este de părere că Hațegan va putea să revină în fotbal, dar a precizat că șansele ca el să meargă la Campionatul Mondial din Qatar sunt foarte mici.
Fotbal
Ovidiu Hațegan se gândește să renunțe la arbitraj după infarctul suferit! Anunț dureros
29/03/2022 LA 09:11
"Poziția lui era una excepțională, una la care orice arbitru visează să ajungă. Nu e o situație grea, ci al naibii de grea. Știe foarte bine și el asta, pentru că e medic și a făcut foarte bine că a mers de urgență la spital și că s-a operat. Speranțe sunt că poate să-și revină, dar nu știu dacă pentru Campionatul Mondial. De arbitrat va mai putea arbitra.
Avem exemplul Eriksen, care s-a prăbușit realmente pe teren, ceea ce nu a fost cazul la Ovidiu, și a revenit și a dat gol cu Olanda. Faptul că Ovidiu a mers imediat și a fost operat de urgență, acest lucru l-a salvat. Cea mai importantă este viața, arbitrajul este important ca orice meserie în sine, dar până la urmă ceea ce contează este viața.
E bine că s-a rezolvat acum și e în afara oricărui pericol. El știe cel mai bine ce va face, nu pot să fac recomandări, cel care știe cel mai bine ce are de făcut este el însuși. E greu să mă pronunț, dar am spus că nu e imposibil să revină în arbitraj. Îi doresc doar sănătate și să fie bine. El e un tip liniștit, un tip echilibrat, nu-l văd agitat. Tot nu pot să-mi dau seama ceea ce s-o fi întâmplat în organismul lui de a cedat", a declarat Adrian Porumboiu, potrivit GSP.
Citește și:

"HAȚEGAN A AVUT NOROC CĂ A FOST ACASĂ!"

Cristi Balaj, actualul președinte de la CFR și bun prieten cu Ovidiu Hațegan, e convins că centralul se va recupera și consideră că există șanse să își continue cariera în arbitraj.
Fostul arbitru consideră că Hațegan a avut noroc de două ori, dincolo de momentul groznic traversat: a avut inspirația să meargă la doctor și a avut acces ușor la un spital.
"Putea sa fie undeva printr-un un avion şi lucrurile s-ar fi complicat. A avut inspiraţia să meargă la un consult. O şansă mare pentru că acum cardiologia e un domeniu care a avansat foarte mult. Am încredere că el va reveni pe teren. I-am scris din dorința de a-l încuraja. Arbitrajul e un domeniu care consumă foarte mult.
Sunt convins că își va reveni, va reveni în arbitraj. Nu aș fi surprins să-l văd la Campionatul Mondial, pentru că este în iarnă. E o perioadă suficientă pentru a se recupera", a spus Balaj la ProX.
Înainte de această problemă de sănătate, Ovidiu Hațegan se afla pe lista pentru Campionatul Mondial din Qatar, alături de Istvan Kovacs, listă cu 20 de nume din care urmau să fie aleși 10 centrali.
Fotbal
Când ar putea reveni Ovidiu Hațegan în arbitraj după infarctul suferit! Anunțul medicilor
29/03/2022 LA 04:18
Fotbal
Ovidiu Hațegan, prima declarație după operația suferită în urma infarctului! "Am nevoie de liniște"
28/03/2022 LA 10:45