Partida cu Liban a atras atenția întregii lumi. Iniţial, Ministerul Sporturilor din Iran a făcut disponibile 2.000 de bilete pentru femei, dar în cele din urmă acestea au fost împiedicate să asiste la meciul câştigat de Iran cu 2-0.
"Auzim veşti îngrijorătoare de la FIFA şi AFC (Confederaţia Asiatică de Fotbal)", a scris, pe Twitter, Mehrdad Seradschi, un membru al Federaţiei iraniene.
În cazul în care naţionala va fi suspendată, "cei implicaţi în incidentul nefericit de la Mashhad sunt responsabili", a mai spus oficialul.
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
ACUM O ORĂ
CITEȘTE ȘI:
TRAGEREA LA SORȚI A GRUPELOR CAMPIONATULUI MONDIAL: CUM ARATĂ URNELE

Iran are argumente solide să scape de excluderea de la Mondial

Informațiile s-au succedat cu repeziciune ieri, iar presa italiană a acreditat ideea că există șansă reale ca Iran să fie suspendat de la Mondialul din Qatar de către FIFA, iar Italia să primească o șansă de a juca. Mundo Deportivo tratează pe larg subiectul și anunță că un astfel de scenariu e fantezist. Probabil că Iran se va alege cu amenzi, eventual cu suspendarea terenului, dar sunt șanse mici să fie exclusă de la CM.
"O situație care părea depășită, după ce femeile au putut asista în trecutul recent la Iran - Cambodgia și Iran - Irak, a revenit în actualitate.
Acum, acest episod inacceptabil de marți, ar putea avea consecințe periculoase pentru Iran. Atât de mult încât ieri a început să circule pe Internet un zvon nefondat conform căruia FIFA ar putea exclude Iranul de la Mondial și a permite Italiei să participe, după ce a fost eliminată în baraj, de Macedonia de Nord. Nimic mai departe de realitate.
Perspectiva unei excluderi a Iranului de la Cupa Mondială nu pare a fi o realitate, în ciuda faptului că în 2019 FIFA a impus Teheranului un ultimatum cu privire la prezența publicului feminin pe stadioane și a avertizat că Iranul ar risca excluderea din competițiile internaționale dacă nu se conformează.
Imaginile difuzate prin intermediul rețelelor de socializare cu femei stropite cu spray cu piper pentru că au protestat împotriva interzicerii accesului la Iran - Liban au generat un val de critici în Iran. Mai mult, Guvernul și parlamentul iranian au condamnat cele întâmplate și au anunțat miercuri două anchete legate de evenimentele de marți", notează Mundo Deportivo.
Meciul din preliminariile CM 2022 nu a avut loc în capitala Teheran, care găzduieşte de obicei partidele reprezentativei, ci în oraşul religios Mashhad din nordul ţării.
Poliţia a relatat că a folosit gaze lacrimogene în momentul în care femeile care aveau bilete la meci au început să protesteze că nu sunt lăsate să intre pe stadion.
Observatorii consideră că fundamentaliştii religioşi din Mashhad au acţionat unilateral în luarea acestei decizii, fără a consulta Federaţia. Din acest punct de vedere, Iran e "acoperită" și, mai ales că a condamnat cele întâmplate, nu ar trebui să plătească prin prezența la Mondial.
Femeile nu au avut voie să asiste la meciurile de fotbal din Iran timp de zeci de ani, însă, în urma presiunii exercitate de FIFA un mic număr de bilete au fost disponibile în ultima vreme pe stadionul Asadi din Teheran, la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale şi din Liga Campionilor Asiei.
Romanian Liga I
Reacție vehementă despre posibilitatea transferului lui Dorin Rotariu la FCSB: "Exclus!"
ACUM 2 ORE
Serie A
Ibrahimovic nu are de gând să se retragă! Suedezul e gata să accepte un salariu infim la Milan
ACUM 2 ORE