Articol scris de Andrei Nicolae
Stranierii din campionatul ucrainiean au reușit să iasă din țară după intervențiile președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, potrivit Daily Mail. Jucătorii au fost inițial nevoiți să stea într-un hotel din Kiev, iar ulterior au fost transportați într-un buncăr. Jurnalistul Arthur Quezada a postat un tweet despre situația jucătorilor, înainte de plecarea lor din Ucraina:"Tocmai am vorbit cu Junior Moraes. Jucătorii și familiile au reușit să iasă din Kiev. Sunt într-un tren spre Chernivtsi și apoi România."
Ukrainian Premier League
Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial
27/04/2022 LA 09:55
Printre jucătorii brazilieni de la cele două echipe se numără Junior Moraes, fostul jucător al Gloriei Bistrița, Vitinho, atacantul lui Dinamo Kiev, sau David Neres, transferat în perioada de mercato de iarnă de la Ajax la Șahtior. Cursa cu trenul a durat 16 ore, după care au trecut granița către Republica Moldova cu autocarul.
Unii jucători au rămas în țara aflată la nord-vest de România, iar alții au luat alt autobuz către București. Sud-americanii au ajuns duminică în capitala României, după un drum de șapte ore, iar ulterior au căutat bilete de avion către țara natală. "În sfârșit avem timp să respirăm. Dar lucrurile încă sunt puțin confuze", a spus Pedrinho, mijlocașul de 23 de ani al echipei din Donețk.
Fostul antrenor al lui Șahtior, Paulo Fonseca, a ajuns la rândul său în București duminică, alături de soția și copilul lor, după o misiune orchestrată de ambasada portugheză. "Le mulțumim tuturor care ne-au ajutat", a declarat tehnicianul în vârstă de 48 de ani.
Citește și:
Ceferin a cerut evacuarea brazilienilor
Președintele UEFA a luat inițiativă în salvarea sud-americanilor, după ce Maycon, jucătorul lui Șahtior, a postat un videoclip pe rețelele sociale în care transmitea următorul mesaj:"Pentru cei care spun că nu vrem să mergem un kilometru și jumătate pentru a fi salvați, cum am face asta alături de copii, femei și vârstnici. Suntem dispuși să facem tot ce este necesar pentru a ieși de aici, dar avem nevoie de siguranță să ajungem la locurile necesare pentru a pleca."
Ceferin a vorbit cu guvernul francez, în scopul de a evacua jucătorii, iar în ziua de duminică autoritățile din partea UEFA, FIFPRO, precum și federațiile de fotbal din Ucraina, Republica Moldova și România au contribuit la salvarea brazilienilor.
Fotbal
Dinamo Kiev a dat afară un jucător din cauza orientării politice a tatălui său! Anunțul clubului
14/04/2022 LA 17:05
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36