UPDATE // Răsturnare de situație incredibilă! Real Madrid, Chelsea și Manchester City ar urma să fie excluse din semifinalele UEFA Champions League din actualul sezon, după ce au anunțat că vor participa în Super Ligă. Anunțul a fost făcut chiar de un membru al Comitetului Executiv al UEFA, Jesper Møller:
"Real Madrid, Manchester City și Chelsea vor fi descalificate. Mă aștept ca acest lucru să se întâmple vineri. Apoi va rămâne de văzut cum se va încheia sezonul actual din Champions League.
Vineri va fi organizată o ședință extraordinară a Comitetului Executiv UEFA. Mă aștept ca toate cele 12 cluburi (n.r. - din Super Ligă) să fie excluse din Champions League.", a spus Jesper Møller, pentru DR Sport, citată de CBS Sports.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, extrem de fericit după finala Champions League: "Sunt omul recordurilor!"
ACUM 4 MINUTE
PSG este singura echipă din semifinalele Champions League care nu s-a înscris momentan în Super Ligă.
Programul semifinalelor UEFA Champions League:
  • Real Madrid - Chelsea (27 aprilie/5 mai)
  • PSG - Manchester City (28 aprilie/4 mai)
Știrea inițială
Real Madrid, Chelsea, City, United și Arsenal vor putea juca însă în semifinalele Champions League și Europa League.

UEFA nu suspendă competițiile în desfășurare

Marca scrie că toate cele 5 cluburi fondatoare ale Superligii, prezente în semifinalele Champions League și Europa League vor putea termina acest sezon de cupe europene.
Deși UEFA a anunțat sancțiuni pentru toate cluburile fondatoare, cât și pentru fotbaliștii care joacă în Superligă, Champions League și Europa League se vor termina așa cum au fost plănuite de la început.
Decizia de suspendare pentru cluburile fondatoare ale Superligii vor intra în vigoare din sezonul viitor.

Ce este Superliga Europeană

Super Liga Europei este un plan grandios, conceput în totalitate de marile cluburi europene, ca un răspuns la apatia UEFA de a reformata competițiile intercluburi (în special Champions League), care în ultimii ani au generat câștiguri mai mici pentru granzii de pe "Bătrânul Continent".
Noua competiție intercluburi ar urma să aibă la start anual 20 de echipe, care nu vor mai participa astfel în Champions League, Europa League sau Conference League, organizate de UEFA.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Membrii Super Ligii Europene (ESL) au dat duminică seara o declarație oficială cu privire la planurile organizării unei noi competiții continentale, căreia UEFA și FIFA, alături de federațiile de fotbal ale Angliei, Spaniei și Italiei, i se opun categoric, conform unui comunicat comun al acestora.
"Doisprezece dintre cele mai importante cluburi de fotbal din Europa s-au reunit astăzi (duminică, n.r.) pentru a anunța că au fost de acord să înființeze o nouă competiție, ce se va juca la jumătatea săptămânii, Super League, guvernată de cluburile sale fondatoare", se spune în comunicatul oficial.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
ACUM 25 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 8 ORE