În ultima zi de mercato, Brighton. și Dinamo Kiev au ajuns la un numitor comun, iar Băluță a fost împrumutat la echipa pregătită de Mircea Lucescu.
La conferința de presă de după victoria cu Oleksandria, scor 1-0, "Il Luce" a fost întrebat de jurnaliști de ce nu l-a debutat încă pe conaționalul său. Explicația e simplă: închizătorul nu e încă la nivelul fizic optim. Ca atare, dacă l-ar folosi, nu doar că randamentul ar fi unul sub așteptări, dar ar exista și pericolul unei accidentări.
"Băluță nu a jucat deloc pentru noi pentru că are nevoie de timp de adaptare. Doar s-a antrenat, mai are puțin până să fie la nivelul optim", a anunțat Lucescu, după victoria cu Oleksandria.
Africa Cup of Nations
Coasta de Fildeș, remiză surprinzătoare la Cupa Africii pe Națiuni. Tunisia a făcut scor
ACUM 4 MINUTE
Așadar, închizătorul nu va fi pe foaia de joc nici pentru disputa de săptămâna viitoare, din Champions League, contra lui Ferencvaros.
Duelurile cu maghiarii sunt de o importanță capitală pentru viitorul european al lui Dinamo Kiev, care speră să se califice de pe locul trei în primăvara europeană a Europa League. Primele două poziții care duc în optimile Ligii Campionilor sunt acontate, fără doar și poate, de Juventus și Barcelona.
Tudor Băluță a fost cumpărat de Brighton în 2019 de la Viitorul pentru suma de 4,5 milioane de €, dar nu a reușit să se impună la prima echipă. El a evoluat la echipa U23 a englezilor, iar la începutul acestui an a fost împrumutat la olandezii de la Ado Den Haag, dar a jucat doar 4 meciuri în Eredivisie, sezonul fiind întrerupt odată cu pandemia de coronavirus. Băluță mai are 2 ani de contarct cu Brighton, dar clubul a căutat să îl împrumute, ceea ce indică faptul că Premier League a fost o pălărie prea mare pentru tânărul jucător român.
Premier League
Arsenal a pus ochii pe un jucător de la Nottingham Forest, după eliminarea din FA Cup
ACUM O ORĂ
Liga
Xavi, dezamăgit de Ousmane Dembele! Motivul "rupturii" dintre antrenor și jucător
ACUM O ORĂ