Champions League reprezintă pentru cei mai mulți un adevărat Broadway al fotbalului, iar o finală din cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume nu poate fi altceva decât încununarea muncii de o viață.
Berbatov nu a avut această șansă în urmă cu aproape un deceniu, când "Sir" Alex Ferguson s-a văzut în fața uneia dintre cele mai grele decizii din carieră. Vârful bulgar marcase 20 de goluri în acel sezon în toate competițiile, fiind golgheterul echipei. Totuși, Berbatov nu înscrisese în niciunul din ultimele 7 meciuri europene în care a fost pe teren, lucru care a cântărit decisiv. Scoțianul de pe banca lui United i-a preferat în lot pentru finala cu Barcelona pe Wayne Rooney, Javier Hernandez și Michael Owen.
"Înainte de meci, "Sir" Alex m-a chemat la el și mi-a zis: "Berbs, îmi vine să mor că trebuie să iau această decizie, dar nu vei fi în lot. A fost extrem de dureros să aflu că a decis astfel, mai ales că eram golgheterul echipei în acel sezon de Premier League. Am fost surprins, mai ales că aveam un moral fantastic, simțeam că de oriunde aș șuta, mingea va intra în poartă. Am fost extrem de surprins, pentru că mă simțeam în formă, dar asta a fost decizia lui", a dezvăluit bulgarul pentru talkSPORT.
Cupa Mondială FIFA
Motivul pentru care fotbaliștii danezi nu vor fi însoțiți de familii în Qatar la Campionatul Mondial
ACUM 2 ORE
Barcelona nu i-a dat vreo șansă lui United în acea partidă, catalanii lui Guardiola impunându-se cu 3-1, după golurile lui Pedro, Messi și David Villa. Pentru "diavoli" a punctat Wayne Rooney.

Alex Ferguson a regretat mereu decizia

"Sir" Alex Ferguson a recunoscut ulterior că decizia de a nu îl convoca pe Berbatov pentru finala cu Barcelona a fost una dintre cele mai grele hotărâri din cariera sa, mai ales că bulgarul făcuse atât de multe în acel sezon pentru gruparea de pe Old Trafford.
Ulterior, scoțianul a militat la UEFA pentru un lot extins în ultimele acte ale competițiilor europene, astfel încât fiecare jucător să simtă că ia parte la un moment cu adevărat special.
Pe Wembley, a trebuit să îl las pe Berbatov în afara lotului și el a primit foarte prost această veste. Nu merita acest lucru, nimeni nu merită să fie lăsat în afara lotului într-o finală de Champions League, a fost o decizie foarte grea din partea mea. La seminariile UEFA, am încercat să propun ca în ultimul act al competițiilor europene să putem trece pe foaie, pentru banca de rezerve, 11 jucători | Alex Ferguson
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
UEFA Europa Conference League
Costel Gâlcă a prefațat jocul FCSB-ului cu Silkeborg. Câte bilete și-au luat fanii români
ACUM 3 ORE
Premier League
Darwin Nunez, ce gafă! "Nu înţeleg nimic din ce spune Klopp"
ACUM 3 ORE