Neymar a părăsit Barcelona în 2017, transferându-se la PSG în schimbul sumei de 222 de milioane de €. Brazilianul a lăsat un gol foarte mare în atacul catalanilor, iar oficialii de pe Camp Nou au încercat să îl umple. Mbappe, cel care la 22 de ani a devenit al 3-lea cel mai bun marcator din istoria lui PSG, a fost în cărți pentru o mutare, dar a fost refuzat.
Potrivit lui Junior Minguella, fiul agentului care i-a adus pe Maradona, Stoichkov, Romario și Messi la Barcelona, gruparea catalană a avut de ales între Kyllian Mbappe și Ousmane Dembele, doi jucători extrem de promițători, care aveau un preț similar.
Mbappe juca la acea vreme la AS Monaco, iar clubul din principat era dispus să-l vândă pentru suma de 100 de milioane de €. Catalanii au analizat cele 2 opțiuni și au ales în cele din urmă să-l cumpere pe Dembele de la Borussia Dortmund, plătind în schimbul său peste 100 de milioane de €, în tranzacție fiind stipulate și alte bonusuri, în funcție de performanțele francezului pe Camp Nou.
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei lui Messi, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona! Imagini din Buenos Aires
ACUM UN MINUT
Până acum, parcursul celor 2 jucători a demonstrat că Barcelona a luat o decizie total neinspirată. Dembele nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, fiind măcinat de accidentări, în timp ce Mbappe a ajuns la PSG, fiind în acest moment probabil cel mai valoros fotbalist din lume. Atancantul a refuzat să își prelungească contractul cu PSG și sunt tot mai multe informații că vrea să plece de la Paris în vara viitoare.
"Pot să o confirm, este adevărat. Ne-am trezit într-o situație în care știam de la tatăl meu că Neymar are un acord cu PSG. Liderii Barcelonei ori nu știau sau nu credeau că Neymar va pleca. În momentul în care s-a confirmat transferul, a fost o "febră" pentru găsirea unui înlocuitor. Au fost discuții cu Mbappe, dar s-a considerat că Dembele va fi mai util", a spus Junior Minguella, citat de sport.es.

Javier Bordas a confirmat că Mbappe a fost în atenția Barcelonei

Javier Bordas, fost director sportiv la FC Barcelona timp de 10 ani (2010-2020), a confirmat și el că gruparea de pe Camp Nou a fost aproape de a-l înregimenta pe Mbappe.
Javier Bordas le-a explicat jurnaliștilor iberici cum a decurs toată povestea care ar fi putut schimba istoria recentă a Barcelonei. Potrivit acestuia, conducerea tehnică a clubului catalan l-a ales pe Dembele, considerând că este un jucător de echipă, în timp ce Mbappe este un individualist.
"Când urma să îl semnăm pe Dembele, agentul Josep Maria Minguella m-a sunat pentru a ne spune că Mbappe este la îndemână. Am vorbit cu Josep Maria Bartomeu și mi-a spus să îl urmăresc. L-am sunat pe tatăl lui Mbappe și mi-a spus că nu va merge la Real Madrid pentru că Cristiano Ronaldo, Karim Benzema și Gareth Bale erau acolo și că în schimb el ar putea ajunge la Barca pentru că Neymar plecase.
Președintele lui Monaco ar fi preferat ca Mbappe să semneze pentru Barcelona pentru a nu-i întări pe cei de la PSG. Transferul s-ar fi putut face pentru 100 milioane de €.
Robert (Robert Mertinez, directorul tehnic de la Barcelona) l-a preferat pe Dembele și Pep Segura (director general la acea vreme) l-a susținut. Explicația a fost că Mbappe joacă mai mult pentru el însuși și Dembele joacă mai mult pentru echipă și, din moment ce plecase Neymar, Robert a preferat o aripă, mai mult decât un marcator", a declarat Javier Bordas în interviul din Marca.
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
ACUM 26 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
ACUM 10 ORE