Izvestia Sovetov Narodnîh Deputatov SSSR, una dintre cele mai serioase publicaţii din URSS, anunţa transferul lui Diego Maradona la Spartak Moscova. Vestea a fost preluată de toate marile publicaţii, nimeni necrezând că un ziar de la Kremlin poate veni cu o ştire fabricată pentru 1 aprilie. Erau alte vremuri, iar sovieticii nu erau deloc extrem de flexibili.
Tennis World USA a postat astăzi o ştire potrivit căreia Roger Federer nu va participa la Wimbledon 2021. La o primă vedere, argumentele se susţineau, în contextul în care sportivul de 39 de ani vine după o perioadă lungă de absenţă şi cu greu poate să fie la nivel maxim într-un turneu în care se joacă după sistemul 3/5 şi care programează 7 meciuri. În schimb, elveţianul s-ar fi concentrat exclusiv pe Jocurile Olimpice, competiţie care debutează la scurt timp după All England Club şi unde o medalie de aur (singura care lipseşte la simplu, într-o carieră de excepţie) e mult mai la îndemână pentru port-drapelul Elveţiei. În realitate, chiar dacă lucrurile păreau să aibă sens, jurnaliştii de peste Ocean ne anunţau că tot ce am citit e o păcăleală de 1 aprilie.

Maradona, la Spartak Moscova, pentru 6 milioane de dolari

Fotbal
Adriano "s-a născut" din nou! "Ajunsesem la peste 100 kilograme". Ce l-a salvat și cum arată acum
21/12/2021 LA 06:04
Această farsă ne-a adus aminte de probabil cea mai celebră păcăleală din istoria acestei zile. Pe 1 aprilie 1988, la doi ani după ce câştiga Cupa Mondială aproape de unul singur (turneu final în care a reuşit "Golul secolului" şi "Mâna lui Dumnezeu") Maradona era transferat de ziarul sovietic Izvestia la Spartak Moscova.
Chiar dacă acum ni se poate părea ciudat ca cel mai bun jucător din lume să ajungă în Rusia, acum 30 de ani lucrurile stăteau diferit. Spartak devenise una din forțele Europei în fotbal, jucând deja un sfert de finală de Cupa Campionilor (eliminată greu, de Real Madrid). Din echipă făceau parte celebri Rodionov și Cherenkov, dar și promițătorul Mostovoi, cel care avea să fie unul dintre artizanii semifinalei de Cupa Campionilor din sezonul 1990-1991, când rușii au trecut de Real Madrid pentru a fi opriți de Marseille, în "careul de aşi".
Associated Press, care nu credea că sovieticii sunt capabili de un asemenea umor a preluat imediat gluma şi a prezentat-o ca fiind reală, notând şi suma de transfer fictivă anunţată de ziarul rus: 6 milioane de dolari. Odată preluată de AP, ştirea cu transferul lui Maradona la Spartak s-a răspândit în întreaga lume. Fiind vorba de un Breaking News, Asociated Press a vrut să vină în sprijinul cititorilor cu detalii de background, astfel că au luat legătura cu ruşii pentru un material de follow up. Aceştia din urmă, extrem de amuzaţi că farsa lor a ajuns la un impact pe care nu îl anticipau, au transmis cu umor "verificaţi încă o dată data în care a apărut ştirea şi veţi înţelege". Abia acesta a fost moemntul în care Asociated Press a înţeles că e vorba de o glumă şi a dat o deminţire oficială, însoţită de scuzele de rigoare.
În 1988, regretatul Maradona nu era doar "Zeu" printre argentinieni, graţie a ceea ce a făcut în Mexic, cu doi ani înainte, dar o dusese pe Napoli spre primul titlu din istorie (1986-1987). Sud-americanul a rămas lângă Vezuviu până în 1992, ajutând formaţia din sudul Italiei să mai câştige un Lo Scudetto, dar şi Cupa UEFA (1988-1989).
Serie A
Ibrahimovic și-a ales sportivii favoriți din toate timpurile! Pe cine preferă între Ronaldo și Messi
07/12/2021 LA 07:27
Fotbal
Maradona, comemorat pe 30 octombrie! Numele lui a răsunat în toată lumea
31/10/2021 LA 12:13