Ronaldo e văzut de mulți specialiști cel mai bun număr "9" din istorie, dar din păcate accidentările repetate l-au privat de câştigarea mai multor trofee şi de un loc în rândul celor mai buni din toate timpurile, alături de Pele, Maradona sau Messi. Dublu campion mondial cu Brazilia, Ronaldo nu a avut acelaşi succes în Champions League, competiţie care îi lipseşte din palmares, cu toate că a jucat pentru Barcelona, Real, Inter sau Milan. La nivel de european, cea mai bună performanţă e câştigarea Cupei UEFA, în tricoul Interului, în sezonul 1997-1998.
Ronaldo și Cannavaro, doi dintre cei mai buni jucători din istorie pe posturile lor, au discutat ieri printr-un videocall despre momentele importante din carieră. S-a ajuns și la disputa celebră de la Lyon, din 1997, când Brazilia și Italia au remizat, la capătul unui meci palpitant, încheiat 3-3. Ronaldo era la acel moment de neoprit, astfel că partida respectivă a surprins o imagine devenită celebră: Cannavaro și Maldini au încercat să îl stopeze pe brazilian din drumul spre poarta lui Pagliuca. "E cea mai frumoasă imagine din cariera mea", a recunoscut Ronaldo, înainte de a fi complimentat de celebrul fundaș central italian.
"Îmi amintesc când ne-am întâlnit în 1997, într-un Italia - Brazilia. Cesare Maldini, antrenorul nostru, ne-a spus înainte de meci: "Hai să vedem dacă e într-adevăr un fenomen". Așa că eu și Paolo am încercat să te marcăm cât mai strâns, astfel a apărut acel cadru frumos, cu amândoi încercând să te deposedăm. La final, m-am dus la antrenor și i-am zis: "E cu adevărat Il Fenomeno"!", și-a adus aminte Cannavaro.
Serie A
Cum va tolera Ronaldo acest "afront"? Un juventin, despre cel mai bun jucător al torinezilor
22/04/2020 LA 04:35
Deși a condus cu 3-1, Italia s-a văzut egalată în ultimele 20 de minute, grație unei duble ce a purtat semnătura lui Ronaldo.

Evoluția cu Italia a dus la transferul lui Ronaldo la Inter

Pe Meazza, Ronaldo a devenit un idol, chiar dacă în cei cinci ani petrecuţi acolo (1997-2002) a jucat în doar 68 de meciuri, ca urmare a problemelor medicale repetate.
Chiar şi aşa, cele 42 de goluri în primele sale 58 de meciuri, înainte de prima accidentare, i-au garantat peste ani (2018) un loc în Hall of Fameul Interului. De altfel, "Il Fenomeno" s-a simţit poate cel mai bine în Lombardia, însă relaţia cu Hector Raul Cuper a dus de despărţirea de clubul de care se ataşase enorm.
Confruntarea evocată mai sus posibil să fi cântărit decisiv în decizia finală a lui Moratti de a face o ofertă concretă pentru brazilian, după cum chiar el a recunoscut.
După partida contra Italiei din 1997, viitorul meu era incert. Nu semnasem cu Inter, de fapt tocmai îmi prelungisem contractul cu Barcelona. Dar la 5 zile distanță, președintele (Barcelonei) a dat înapoi iar Inter m-a căutat. Așa s-a născut o istorie frumoasă cu Inter și Italia | Ronaldo
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 8 ORE
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 10 ORE