Articol scris de Romeo Ene
După ce ieri a lansat un atac dur la adresa echipelor care au fondat Super Liga Europei, președintele UEFA, Aleksander Ceferin a venit astăzi cu un mesaj pacificator, transmițându-le acestora că au timp să-și repare greșeala.
Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, s-a adresat, în cadrul Congresului UEFA, echipelor engleze în mod special: "Fanii englezi merită să vă corectaţi greşeala, ei merită respect."
Premier League
Paul Pogba și-a decis viitorul! Francezul este impresionat de Ralf Rangnick
ACUM 2 ORE
El a declarat marți într-o declarație adresată celor 12 cluburi fondatoare ale Superligii Europei: "Aveţi timp să vă răzgândiți. Ați făcut o greșeală uriașă, dar toată lumea face.", a adăugat Ceferin la Montreux, (Elveția) în timpul Congresului UEFA. Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea și Tottenham sunt cele 6 echipe din Anglia care şi-au anunţat participarea în cadrul acestei competiţii.

Ceferin, apel la înțelegere din partea cluburilor înscrise în Superligă

Preşedintele UEFA s-a exprimat în acești termeni în timpul Congresului UEFA și a declarat că liderii cluburilor din Superliga văd jocul "ca pe un produs, iar fanii ca pe consumatori". Iar apoi, liderul sloven a vorbit direct cu conducătorii: "Aș dori să mă adresez proprietarilor unor cluburi engleze. Domnilor, ați făcut o mare greșeală. Unii vor spune că este lăcomie, alții dispreț, aroganță sau ignoranță completă a culturii fotbalului englez, dar acest lucru nu contează acum."
Ceferin a continuat în acest fel: ‘’Acum, ceea ce contează este că mai este timp să vă îndreptați și să vă răzgândiți, toată lumea face greșeli, fanii englezi merită să fie corectată greșeala voastră, merită respect".
Anunțul înființării unei Superligi Europene, cu 12 dintre cele mai puternice cluburi ca fondatori și ideea unei competiţii ce va include un total de 20 de echipe, a zguduit lumea fotbalului. UEFA a amenințat luni că va exclude cele 12 cluburi din competițiile europene cât mai curând posibil și că jucătorii săi nu vor putea evolua la echipele lor naționale, prin urmare vor rata Campionat European din această vară. Cele 12 cluburi au susținut, potrivit unei scrisori lansate de agenția AP, că au inițiat deja măsuri legale pentru a se proteja de FIFA și UEFA.
Ce este Superliga Europei
Demersul cluburilor vine ca un răspuns la politica UEFA, care, în viziunea patronilor, e încremenită în trecut. Champions League nu mai generează veniturile așteptate, competiția nu mai interesează la fel de mult, lucru care se reflectă în audiențe. Într-o perioadă de pandemie, în care cluburile sunt vitregite de banii primiți din bilete și merchandising, e nevoie de maximizarea profitului din banii TV. Ca atare, cluburile mari, la inițiativa lui Florentino Perez și Andrea Agnelli au luat atitudine și au înființat Super Liga Europei, competiție la care s-au înscris deja 12 cluburi.
Competiția va alinia la start 20 de cluburi, din care 15 cluburi fondatoare permanente și alte 5 echipe care se vor califica anual în baza unui clasament realizat în funcție de realizările din sezonul anterior.
Competiția va începe în luna august, cele 20 de cluburi fiind împărțite în două grupe de zece, care vor juca în sistem campionat, meciuri acasă și în deplasare, primele trei clasate din fiecare grupă calificându-se automat în sferturile de finală.
Echipele care termină pe locurile 4 și 5 vor concura într-un play-off cu dublă manșă, pentru ultimele două poziții rămase în sferturile de finală.
În faza sferturilor și semifinalelor se va juca în sistem eliminatoriu, cu două manșe, tur și retur, urmând ca finala să se joace la sfârșitul lunii mai, într-o singură manșă, pe teren neutru.
Premier League
Everton a ajuns la un acord cu Frank Lampard pentru a deveni noul manager. Urmează anunțul oficial
ACUM 9 ORE
Fotbal
Denis Alibec a fost prezentat la Atromitos. Primele reacții ale internaționalului român
ACUM 10 ORE