După ce proiectul Super Ligii Europei s-a destrămat din fașă, Aleksander Ceferin a făcut un apel la unitate în fotbalul european și a declarat că apreciază faptul că echipele "răsculate" au avut puterea de a-și recunoaște greșeala.
Totuși, președintele UEFA nu i-a iartat pe cei care au vrut să creeze Super Liga și a povestit în presa din Slovenia cum a fost "trădat" de Andrea Agnelli, președintele lui Juventus:
"Sâmbătă am primit apeluri de la 5 dintre cele 12 cluburi, care mi-au spus că urmează să semneze fondarea Super Ligii. Așa că l-am sunat pe Agnelli, dar mi-a spus că nu este adevărat, că totul esteinventat. Mi-a spus să-i prezint proiectul pe care noi îl avem (n.r. noul format din Champions League). I l-am prezentat și mi-a spus că nu prea îi place, că ar vrea unele modificări și că mă va suna înapoi să mă anunțe ce ar vrea să schimbe. Dar nu a mai făcut-o, și-a închis telefonul. Poate că am fost naiv, dar spun mereu că este mai bine să fii naiv decât un mincinos.", a spus Ceferin pentru slovenii de la 24ur, citat de Gazetta dello Sport.
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 2 ORE

Aleksander Ceferin: "Pe viitor va fi puțin diferit"

Slovenul de la șefia fotbalului european a declarat că echipele care au semnat proiectul Super Ligii vor suporta anumite consecințe. Excluderea din cupele europene în acet sezon nu este o variantă luată în calcul pe moment, dar pe viitor lucrurile vor sta diferit pentru cei care vor mai avea asemenea tentative.
"Dacă vreun club vrea să joace în continuare în competițiile noastre, va trebui să se apropie de noi. Cu siguranță vom ține cont de faptul că echipele engleze au recunoscut că s-au înșelat. Vom vorbi despre asta săptămâna viitoare. Excluderea din cupele europene nu este o variantă în acest moment, pentru că televiziunile ne-ar cere o mare parte din bani înapoi. Dar pe viitor va fi puțin diferit.", a dăugat președintele UEFA.
În final, Ceferin a declarat că nu va mai avea niciun fel de relație cu anumite persoane, referindu-se cel mai probabil la Andrea Agnelli și Florentino Perez, principalii artizani ai Super Ligii: "Ușile UEFA sunt deschise și, în același timp, toți vor trebui să sufere consecințele acțiunilor lor. Cu siguranță nu voi mai avea niciodată o relație personală cu anumiți oameni."
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 2 ORE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM 3 ORE