Ronaldo e considerat de cei mai mulți specialiști cel mai bun număr "9" din istoria fotbalului. Accidentările repetate l-au făcut să își termine cariera prea devreme și să nu ajungă poate niciodată la potențialul maxim, dar chiar și așa vârful carioca se poate mândri cu două titluri de campion mondial.
Escala sa spre cele mai bune formații din Europa (a evoluat pentru Barcelona, Inter, Real Madrid sau Milan) s-a numit PSV, club care a pariat pe el încă de la 17 ani și jumătate.
Ernie Brandts, fostul secund al batavilor, și-a adus aminte că a fost să îl vadă la Cruzeiro în 1993 și a rămas impresionat de calitățile lui Ronaldo.
Premier League
Ten Hag vrea să vină la pachet cu un jucător din Olanda! Cine este fotbalistul dorit la United
19/04/2022 LA 07:51
"Eu l-am descoperit Ronaldo pentru PSV. În 1993 am fost în Brazilia o lună și l-am văzut pe Ronaldo antrenându-se și jucând în mai multe partide. Nimeni nu era încă conștient de figura pe care urma să o facă atacantul în fotbalul mondial. Mi s-a permis să fiu peste tot, la toate antrenamentele, și nu mi-a venit să cred ce am văzut. Ronaldo era puternic din punct de vedere fizic, agresiv, cu o accelerație incredibilă, un șut puternic și o mare capacitate de efort. Era de pe altă planetă. M-am îndoit imediat de vârsta lui. Era imposibil ca cineva să fie atât de bun la șaisprezece ani", și-a adus aminte Brandts în Voetball.

PSV a amânat 10 luni transferul lui Ronaldo

PSV nu a avut încredere deplină în ochiul lui Brandts și a șovăit în tentativa de a face o ofertă concretă lui Cruzeiro, formație pentru care Ronaldo a evoluat în doar 14 meciuri, dar pentru care a reușit 12 goluri.
Rata de goluri l-a adus în atenția naționalei Braziliei, astfel că deși era încă extrem de tânăr, Ronaldo a prins lotul formației care avea să devină campioană mondială în SUA 1994.
Cota i-a crescut rapid, dar PSV a fost suficient de inspirată să facă o mișcare înainte ca celelalte echipe mari de pe bătrânul continent să înțeleagă că puști fantastic evoluează în prima ligă braziliană. Mutarea a fost una câștigătoare: Ronaldo a marcat 42 de goluri în 46 de meciuri pentru olandezi, înainte să devină cel mai scump jucător din istorie, în 1996, când Barcelona l-a adus pe Camp Nou.
"PSV a așteptat prea mult. Abia după zece luni, Kees Ploegsma junior i-a spus tatălui său, care era președinte de multă vreme, "tată, Ronaldo despre care vorbește Ernie este selectat la naționala Braziliei pentru Cupa Mondială. Abia atunci PSV a luat măsuri și a plătit 14 milioane de guldeni (n.r. aproximativ 5 milioane de euro) pentru el, cu zece milioane mai mult decât era prețul inițial", a mai spus Ernie Brandts.
Ronaldo a câștigat trei trofee internaționale la nivel de club (Cupa UEFA, Cupa Cupelor și Cupa Intercontinentală), dar nu și-a trecut în palmares niciodată trofeul Champions League.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Fotbal
Ajax a pierdut finala Cupei Olandei! PSV, al 10-lea trofeu din istorie
18/04/2022 LA 05:56
UEFA Europa Conference League
Lucescu și PAOK, out din Conference League! Roma-Leicester și OM-Feyenoord, cele două semifinale
14/04/2022 LA 18:51