Faiq Bolkiah (23 ani) este considerat cel mai bogat fotbalist al lumii. Acesta este nepotul sultanului din Brunei, Hasnal Bolkiah, având o avere estimată la 15 miliarde de $. Banii nu l-au ajutat să se impună în fotbalul mare. În urmă cu câteva zile, atacantul și-a reziliat contractul cu Maritimo Funchal și își va continua cariera departe de Europa.
Acesta a semnat un contract până în 31 mai cu gruparea de primă ligă thailandeză FC Chonburi. La jumătatea acestui sezon, noua echipă a lui Bolkiah este pe locul 3, la 4 puncte de lider.
Citește și:
Fotbal
Leeds United s-a îndepărtat de zona fierbinte în Premier League cu un succes uriaș la West Ham
ACUM 6 ORE

Faiq Bolkiah, lăudat de oficialii noi sale echipe

Sasit Singtothong, managerul echipei a făcut anunțul oficial și a ținut să precizeze că nu averea imensă a lui Bolkiah a stârnit interesul clubului pentru fotbalist.
"E foarte interesant pentru echipa noastră să avem un jucător care a apărut în presa din toată lumea. Este cel mai bogat fotbalist din lume. Este fiul lui Jeffrey Bolkiah, fratele mai mic al Sultanului Hasnal Bolkiah, din dinastia Brunei. Dar nu asta a contat, noi am fost atenți la valoarea sa.
Am studiat profilul lui și am avut ocazia să discutăm imediat după ce a ajuns în Thailanda. În primul rând, ni s-a confirmat că este un adevărat profesionist. Nu a dorit privilegii suplimentare față de un fotbalist obișnuit", a declarat oficialul lui FC Chonburi, citat de AS.com.
Faiq Bolkiah s-a născut la Los Angeles și s-a format ca jucător la clubul englez AFC Newbury. Ulterior, a trecut pe la categoriile inferioare ale echipelor Southampton, Arsenal, Chelsea şi Stoke City, fiind transferat în 2016 la Leicester.
Nu a avut șansa să debuteze la prima echipă, iar în 2020 s-a trasferat la Maritimo Funchal, dar nici acolo nu a dat randamentul așteptat și a fost dat afară.
Spanish Supercopa
Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei, după finala cu Athletic Bilbao. Courtois, paradă uriașă
ACUM 7 ORE
Fotbal
Premier League | Gol fantastic reușit de Ward-Prowse în Wolves - Southampton 3-1
ACUM 9 ORE