articol scris de Alex Iuga

Portar: Claudio Taffarel

Cei doi au jucat multe sezoane împreună la Galatasaray, un portar cu o lovire a mingii foarte bună, tipic pentru un brazilian. A fost un foarte bun organizator al jucătorilor din fața sa, unul dintre cei mai buni portari din istorie.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE

Fundaș dreapta: Dan Petrescu

A fost unul dintre cei mai buni fundași laterali ai generației sale. Cei doi au fost colegi la Steaua, și la Naționala României. Au fost prezenți la ultimul Campionat Mondial la care a participat România(1998), si la cel din 1994, unde România a obținut cea mai bună clasare din istorie.

Fundaș central: Gheorghe Popescu

Cei doi au fost colegi la Steaua, Barcelona, Galatasaray și la națională. Au strâns împreună 223 de meciuri. Acesta i-a oferit 3 pase decisive lui Hagi, primind de asemenea tot 3 assisturi din partea “Regelui”. Cei doi fac acum parte din conducerea Viitorului Constanța, clubul adus la viață de Hagi.

Fundaș central: Fernando Hierro

Colegi la Real Madrid, cei doi au strâns 78 de meciuri la Madrid. Hierro A fost un jucător complet, după cum a recunoscut chiar Hagi: ” He was really impressive, what you would call a complete player: he was superb in the air, could pass equally well with both feet and had a terrific shot from long range. His scoring record was fantastic considering he was a defender.”

Fundaș stânga: Hakan Unsal

Cei doi au fost coechipieri la Galatasaray. Au jucat 143 de meciuri, având o medie de 2.21 puncte pe meci, atunci când erau ambii pe teren. 5 goluri a marcat Unsal din pasele lui Hagi, oferind și 4 pase decisive ”Regelui”.

Mijlocaș central: Pep Guardiola

De departe unul dintre cei mai buni antrenori din zilele noastre, Pep a fost de asemenea și unul dintre cei mai buni mijlocași la acoperire din lume. Hagi a jucat 40 de partide alături de Pep, însă a fost suficient pentru a obține laude din partea ”Regelui”:

Mijlocaș central: Emre Belozoglu

Retras din activitate anul trecut,acesta a fost coleg cu Hagi pentru 4 sezoane, la începutul carierei sale. Cei doi au strâns împreună 99 de partide în tricoul celor de la Galatasaray. Acesta a marcat 4 goluri din pasele lui Hagi, oferind la rândul său un assist.

Mijlocaș central: Dorinel Munteanu

Au jucat împreună doar pentru echipa națională, în 44 de partide, Dorinel oferindu-i un assist în meciul cu Columbia de la Mondialul din 1994. Cu cei doi pe teren România a avut o medie de 1.70 puncte pe meci.

Extremă Dreapta: Gheorghe Hagi

Din acest 11 nu avea cum să lipsească însuși ”Maradona din Carpați”. Hagi a avut o carieră extraordinară. A evoluat în 427 de partide, reușind 135 de goluri, care mai de care mai frumos, și 76 assisturi. Alături de Adrian Mutu, este cel mai bun marcator al Naționalei de Fotbal a României, marcând 35 de goluri în 125 de meciuri jucate sub tricolor.

Extremă Stânga: Hristo Stoichkov

Au fost colegi în 16 partide, în sezonul 1994/1995, la FC Barcelona. Stoichkov este de departe cel mai bun jucător din istoria Bulgariei, fiind singurul fotbalist bulgar care a reușit să câștige Balonul de Aur, în 1994. Acesta a mai reușit să câștige și un trofeu UEFA Champions League, în 1992 cu FC Barcelona.

Atacant: Hakan Sukur

Unul dintre cei mai buni atacanți centrali din istoria Turciei, Sukur a fost coleg cu cel mai bun jucător român din istorie, Gheorghe Hagi, pe parcursul a 4 sezoane, adunând împreună 149 de meciuri. ”Regele ” i-a oferit lui Sukur 17 pase decisive, și a reușit să marcheze de 6 ori din pasele turcului.
https://i.eurosport.com/2021/02/04/2984922.jpg
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 7 ORE