Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul ”11” al jucătorilor care au câștigat Cupa României cu Dinamo și Steaua/FCSB

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/02/2021 la 16:09 GMT+2

Dinamo și FCSB se vor întâlni din nou, pe 10 Februarie 2021, într-un meci contând pentru faza optimilor Cupei României.

Gabriel Tamaș poate ajunge la Rapid

Credit imagine: Eurosport

articol de Alex Iuga

Portar: Bogdan Stelea

Fostul mare portar al naționalei pentru care a strâns 91 de partide, este unul dintre puținii portari care au evoluat pentru ambele echipe. Acesta a reușit să câștige Cupa cu Dinamo în două rânduri, în 1989/1990 și 2004/2005, iar cu Steaua tot de 2 ori în 95/96 și 96/97. El mai are în palmares și 4 titluri de campion în România (2 cu Dinamo, 2 cu Steaua), o supercupă cu Steaua si o altă Cupă a României căștigată în sezonul 2001/2002 cu Rapid.

Fundaș central: Gabriel Tamaș

Actualul jucător al celor de la Universitatea Cluj, este unul dintre cei mai buni fundași români din ultimii ani. Acesta a jucat pentru echipe importante precum Galatasaray,Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich Albion sau Watford, dar acesta s-a remarcat și în țară la FCSB, Dinamo, FC Brașov sau Astra Giurgiu. A reușit să adune si 67 de prezențe la natională, marcând 3 goluri. Ca trofee, acesta a câștigat Liga 1 cu FCSB(2014/2015), Cupa României cu FCSB (2014/15) și cu Dinamo(2002/2003,2004/2005), 2 Cupe ale Ligii cu FCSB (2014/2015 și 2015/16), Supercupa României cu Dinamo în 2005, Cupa Israelului și Supercupa cu Hapoel Haifa și a câștigat și un trofeu mai deosebit, fiind desemnat cel mai bun fundaș român în anul 2016.

Fundaș central: George Galamaz

Fostul jucător al erei Dan Petrescu de la Unirea Urziceni, a fost unul dintre fundașii constanți din Liga 1. La orice echipă a jucat, acesta a reușit să se impună fiind un jucător foarte disciplinat din puncte de vedere tactic. Acesta nu a câștigat prea multe trofee, dar și cele pe care le are, vorbesc de la sine: 2 cupe ale României(2004/2005 cu Dinamo și 2010/11 cu FCSB) plus un trofeu de campion al României cu Unirea Urziceni, una dintre cele mai mari surprize în istoria Ligii 1. Acesta a strâns 4 prezențe și la Echipa Națională, de asemenea având meciuri și în cele mai importante competitii ale Europei, Uefa Champions League și Europa League.

Fundaș central: Adrian Bumbescu

Fostul internațional, născut la Craiova, a fost unul dintre cei mai buni fundași români din istorie.Cea mai bună perioadă a carierei a avut-o de departe la Steaua, unde a reușit să câștige 5 titluri de campion al României, 4 Cupe, Cupa Campionilor în ‘86 și SuperCupa Europei tot în ‘86. În cariera sa a mai evoluat la Universitatea Craiova, alături de care a reușit de asemenea să câștige un titlu de campion, la Dinamo, unde a luat un titlu și o cupă, la Olt Scornicești, Callatis Mangalia și și-a încheiat cariera la Steaua Mizil. Acesta are și 16 selecții la națională, marcând un gol, pe fostul Ghencea, la un meci cu Albania, în preliminariile pentru Euro 1988(5-1 a fost pentru România)

Mijlocaș Dreapta: Cosmin Matei

Actualul jucător al celor de la Viitorul Constanța, a fost unul dintre jucătorii de la care se așteptau foarte multe. Crescut în Academia celor de la Farul, acesta a ajuns în 2010 în Ghencea, unde nu a stat decât un an la roș-albaștri, câștigând o Cupă a României. Apoi a mers un sezon la Astra Ploiești, mai apoi urmând să plece la Dinamo, unde a avut parte de cele mai bune sezoane din carieră. Cu Dinamo a reușit să câștige o cupă și o supercupă, marcând 20 de goluri în 4 sezoane. Și-a încercat norocul și în străinătate, unde a jucat pentru Atromitos, Istra și Genclerbirligi. În 2019 s-a întors în țară la Viitorul, unde, până acum a prins 26 de meciuri și a marcat 5 goluri.

Mijlocaș central: Marius Coporan

Fostul mijlocaș defensiv de la Steaua, Dinamo, Inter Gaz București sau Juventus București, a fost un jucător foarte important în anii ‘90 pentru Dinamo și Steaua. Singurele trofee din cariera sa au fost în tricoul celor două. Ca jucător al câinilor, acesta are un titlu de campion și o cupă, iar alături de Steaua a cucerit un titlu, o cupă și o supercupă. Are meciuri atăt în prima, cât și în a doua ligă din România, plus o scurtă experiență în Turcia la Izmir.

Mijlocaș central: Cătălin Munteanu

Unul dintre cei mai talentați mijlocași din ultimii ani, Munteanu și-a început cariera la Steaua, pentru care a debutat în martie 1997, contra celor de la Rapid. În 1998 a plecat la Salamanca, de unde avea să ajungă, în 2001, la Atletico Madrid, unde însă nu a jucat niciun meci. A fost împrumutat la Albacete și Espanyol, iar apoi a plecat definitiv la Murcia. În 2006 s-a întors în România, unde a jucat până în 2015, când s-a retras. În acești 9 ani a evoluat la Dinamo, FC Brașov și pe final la Viitorul.Acesta a strâns și 17 partide în echipa națională pentru care a marcat un singur gol.Ca trofee, acesta a căștigat alături de Steaua, 2 titluri și o cupă, și un titlu, o cupa, o supercupă cu Dinamo.

Mijlocașstânga: Viorel Turcu

Fostul internațional a jucat de-a lungul carierei la echipe precum Steaua, Dinamo, FC Argeș sau UTA Arad. Acesta a reușit să câștige 3 titluri de campion al României (unul cu FC Argeș, unul cu Steaua și unul cu Dinamo) și 2 cupe (una cu Steaua, una cu Dinamo). A reușit să prindă și 7 selecții la națională, marcând un singur gol într-un amical cu Japonia, câștigat de tricolori cu 4-0.Și-a încheiat cariera la Szarvasi Vasas, unde a jucat doar 3 partide. A jucat în carieră pentru 7 echipe, 254 de meciuri și 42 de goluri marcate.

Atacant: George Țucudean

Fostul multiplu campion al României, a avut o carieră cu urcușuri și coborâșuri, ajungând pe finalul carierei la CFR Cluj, unde a jucat cel mai bun fotbal al său. A fost nevoit să se retragă din fotbal la doar 29 de ani, din cauza problemelor la inimă. A început fotbalul la Arad, după care a plecat la Dinamo, unde a reușit să obțină primele trofee(o cupă și o supercupă). Apoi a prins un transfer la Standard Liege, unde nu s-a adaptat, fiind trimis sub formă de împrumut înapoi la Dinamo. Apoi a mai jucat în străinătate, la Charlton, de unde a mai fost împrumutat la Steaua și la ASA Târgu-Mureș. După experiența din Anglia, s-a întors în România, unde a mai jucat pentru Viitorul și CFR Cluj. În afară de trofeele de la Dinamo, a mai reușit să obțină multe altele: 5 titluri de campion(1 cu FCSB, 3 cu CFR, 1 cu Viitorul), o cupă cu FCSB, 3 supercupe(FCSB,Viitorul,CFR), o cupă a Ligii cu Steaua. Individual a mai câștigat 3 trofee, Fotbalistul român al anului în 2018, și 2 titluri de golgheter al campionatului la CFR Cluj, în 2017/18 și 2018/19.

Atacant: Jean Vlădoiu

Fostul golgheter al campionatului a avut o carieră extraordinară. În cei 17 ani ca profesionist, a strâns 393 de meciuri, marcând 146 de goluri. Cele mai importante cluburi pe la care a trecut sunt: Steaua(alături de care a avut cea mai bună perioadă a carierei, câștigând 4 titluri, 2 cupe ale României și 2 supercupe), Dinamo(unde a câștigat un titlu și o cupă), FC Argeș(unde și-a început cariera), Rapid București, UTA Arad sau FC Koln. A strâns și 28 de selecții la Echipa Națională, unde a marcat 2 goluri.

Atacant: Ionel Dănciulescu

Nu există cuvinte pentru a-l descrie pe fostul mare atacant. A avut o carieră magnifică, a reușit să marcheze multe goluri, să ofere pase decisive, a fost unul dintre cei mai buni atacanți ai generației sale. În cele 573 de meciuri jucate ca profesionist a reușit să marcheze 235 de goluri, un adevarăt golgheter. În carieră nu a jucat la prea multe cluburi. Și-a început cariera la Electroputere Craiova, apoi a continuat la Dinamo, Altay(în Turcia), Steaua, din nou Dinamo, Shandong Luneng, Hercules Alicante și și-a încheiat cariera tot în Ștefan cel Mare. Este jucătorul cu cele mai multe prezențe în derby, 35 de meciuri, și cu siguranță golul său din foarfecă împotriva FCSB-ului va rămâne mereu în amintirile câinilor. Ca trofee a căștigat 5 titluri în România(2 cu Steaua, 3 cu Dinamo), 4 cupe ale României(1 cu Steaua, 3 cu Dinamo) și 2 supercupe(una cu Steaua, cealaltă cu Dinamo).Individual a obținut titlul de golgheter al Ligii 1(2003/2004 și 207/2008) și un titlu de cel mi bun fotbalist român al anului 2005. De asemenea deține și 3 recorduri pentru România: cele mai multe meciuri jucate în prima ligă(515 partide), al doilea cel mai bun marcator(după Dudu Georgescu) cu 214 goluri și cel mai bun marcator al Cupei României(41 de reușite).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo