Crescut în La Masia, Pique a preferat la 16 ani să meargă la Manchester United, după ce scouterii lui Sir Alex Ferguson i-au văzut potențialul. După nici un an, a făcut saltul către echipa mare. Într-unul dintre primele meciuri pentru "diavoli", actualul simbol al catalanilor a înțeles cine e șef în vestiar.

Pique, speriat de Roy Keane

Roy Keane nu era doar un închizător feroce, greu de trecut, dar avea aceeași atitudine și cu ai săi coechipieri, prin el Sir Alex asigurându-se că se respectă la milimetru disciplina. Un episod cu fostul căpitan de pe Old Trafford și Gerard Pique a fost evocat de acesta din urmă, care a simțit pe propria piele ce înseamnă să nu respecți regulile la Man United.
Premier League
Rio Ferdinand este convins Maguire nu ar trebui să fie căpitanul lui Manchester United!
02/01/2022 LA 08:38
"Într-unul dintre primele mele meciuri pe Old Trafford, eram în vestiar și mă pregăteam de joc și eram al naibii de nervos. Imaginați-vă, eu, un puști de 18 ani, mă echipam lângă Van Nistelrooy, Ryan Giggs și Rio Ferdinand. Voiam să fiu invizibil. Mă gândeam: "Fă-ți treaba și treci neobservat pe teren. Stăteam, așadar, în vestiar și îl așteptam pe Sir Alex să vină să ne vorbească și în dreapta se așază Roy Keane. Vestiarul era atât de mic încât genunchii noștri aproape că erau lipiți. Nu era spațiu deloc. Dintr-o dată, simțim o mică vibrație. Roy se uită peste tot în vestiar, să vadă de unde vine. Imediat, îmi dau seama că era mobilul meu, îl uitasem pe vibrații în pantaloni. Geanta în care aveam pantalonii era chiar deasupra lui Roy, dar nu și-a dat seama de unde vine sunetul. A început să se uite peste tot în vestiar, ca un maniac. A început să urle la toți: "Al cui e mobilul ăla" Liniște. Țipă a doua oară, a treia oară, din ce în ce mai nervos. Într-un final, ca un școlar, cu o voce tremurândă spun: "Îmi pare rău, e al meu". Roy pur și simplu a înnebunit, mi-a ținut morală pe un ton ridicat. Eram terifiat, niciodată nu m-am speriat așa. Dar a fost o lecție bună pe care am primit-o", a dezvăluit Pique pentru Players Tribune.
În ciuda acelui incident, relația dintre Keane și Pique a fost una excelentă, lucru subliniat și de fostul închizător în cartea sa autobiografică, apărută în 2014.
"Pique era un fotbalist excelent și un băiat minunat. Dar nu juca tot timpul titular și a vrut să se întoarcă la Barcelona. Toți l-am înțeles, dar nu cred că vreunul dintre noi a conștientizat atunci ce fotbalist pierdem. Nu credeam că va ajunge la nivelul la care e. Nu doar că e un fundaș excelent, dar e printre cei mai buni din lume", spunea Roy Keane, acum 7 ani.
Fotbal
Cine sunt cei mai longevivi antrenori din top 5 campionate din Europa la final de 2021
26/12/2021 LA 14:00
Fotbal
Sir Alex Ferguson, decizie de neînțeles după un mare succes al carierei! Dezvăluirea unui fost elev
25/12/2021 LA 17:03