La vârsta de 11 ani, analizele au confirmat că puştiul argentinian avea un deficit hormonal de creștere care îi afecta dezvoltarea. Creșterea depindea de un tratament care era scump, 900 de lire pe săptămână. Singura grijă a lui Leo după ce a aflat această veste a fost legată de urmarea unei cariere în fotbal. Pasiunea era mai presus de orice, iar marea şansă a lui s-a numit Barcelona. A continuat să joace fotbal sub tratament medical pentru că fotbalul este pentru el un stil de viață cu care s-a obișnuit de mic, de pe străzile din Rosario.
Tatăl lui a încercat să găsească un club care să își permită să îi plătească tratamentul, deoarece familia nu mai putea. După o tentativă eșuată cu River Plate care susținea că Messi este prea scund pentru a ajunge fotbalist mare, a venit oferta de la agentul Barcelonei, iar tatăl lui a decis să meargă acolo.
La Barcelona a găsit oamenii potriviți pentru a-l forma. Astfel, strălucirea lui nu a fost umbrită, i s-a oferit tărâmul perfect pentru a performa, pentru a se dezvolta ca om şi fotbalist. Barcelona i-a oferit lui Leo condiții pe care nu ar fi putut să le aibă în altă parte. Totuşi, adaptarea nu a fost nici pe departe una uşoară.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 15 ORE
"Când am plecat, am plâns mult, am plâns pentru tot ce am lăsat în Argentina, dar în același timp am avut o revelaţie, știam că aşa este cel mai bine. M-am închis în cameră și am plâns. Nu voiam ca tata să mă vadă. Mi-a lipsit atât de mult Argentina, familia", spune Messi într-o autobiografie, citat de sport.es.
Sursa menţionată prezintă şi impresiile lui Alex Garcia, primul antrenor al decarului de la La Masia. Acesta a rememorat unul din primele dialoguri purtate cu cel care avea să cucerească, peste ani, 6 Baloane de Aur.
"M-am despărțit de mama și de frații mei pentru că vreau să fiu fotbalist. Nu știu unde voi merge, nu știu cât va dura, dar îmi este clar ce vreau", a spus Alex Garcia, care a tras concluzia: Messi s-a maturizat foarte repede: "Știa că este nevoie de sacrificii și știa să sufere".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17