În 2012, când a acceptat oferta rușilor de la Dinamo Moscova, "SuperDan" a avut marea șansă să aibă în lot un tânăr jucător care se anunța o viitoare vedetă a fotbalului mondial. Kokorin avea doar 21 de ani la acea vreme, dar debutase încă de la 17 ani pentru formația din capitala Rusiei.
Deși nu a fost niciodată un vârf cu cifre fantastice (cele mai bune sezoane ale sale au fost chiar sub comanda lui Dan Petrescu, când a marcat câte 10 goluri - 2012-2013 și 2013-2014), atacantul l-a impresionat pe român prin calitățile sale. Capabil să facă faza defensivă și să dea dovadă mereu de altruism, rusul putea să ajungă mult mai departe dacă avea o viață extra-sportivă ordonată.
Dan Petrescu îl consideră cel mai bun jucător pe care l-a antrenat și a mers chiar mai departe în a-și susține punctul de vedere: deși a jucat la Steaua, Foggia, Genoa, Chelsea sau naționala României, niciun alt fotbalist nu i s-a părut atât de complet precum Kokorin.
Fotbal
VIDEO | Haos în Rusia! Bătaie cruntă între jucători, la Zenit - Spartak! S-a lăsat cu 6 eliminări
ACUM 11 MINUTE
"N-am văzut un jucător să aibă tot, precum Kokorin. Mi-a părut rău că n-a ajuns la Barcelona sau Real Madrid. Avea tot. Și am jucat cu Zola, Gullit, Vialli, Hagi... N-am văzut pe nimeni ca și Kokorin. Avea stâng, drept, viteză, lovea bine cu capul, știa să se apere", a spus Dan Petrescu pentru ProSport.
https://i.eurosport.com/2019/02/28/2533506.jpg

Kokorin, la închisoare

Din păcate, talentul lui Kokorin nu a fost dublat și de o viață sportivă exemplară. În septembrie anul trecut, Alexandr Kokorin şi Pavel Mamaev au fost eliberaţi din închisoarea în care au stat aproape un an, după ce au executat cea mai mare parte a pedepsei la care au fost condamnaţi pentru huliganism şi agresiune.
Cei doi "internaţionali" au fost condamnaţi, după ce în octombrie 2018 au agresat doi oficiali ai Guvernului rus într-o cafenea. Aceștia le atrăseseră atenția fotbaliștilor că fac prea multă gălăgie și că ar fi cazul să fie mai temperați.
În prezent, Zenit, echipa de care aparține, i-a mai dat o șansă, prelungindu-i contractul după perioada grea avută, însă, pentru ca vârful să își intre în formă după o perioadă atât de lungă de inactivitate, l-a trimis sub formă de împrumut la Sochi.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
FC Brașov dă lovitura în Ghencea: victorie, 1-0 cu Steaua!
ACUM 34 MINUTE
Fotbal
Courtois și-a pus la zid coechipierii, după înfrângerea cu Maroc: "E frustrant pentru un portar"
ACUM O ORĂ