În ultima săptămână, presa de la Kiev a avut un subiect predilect: numirea lui Mircea Lucescu la cârma marii rivale a lui Şahtior. După 12 ani petrecuţi la Doneţk, unde a făcut din "mineri" o forţă a Europei, românul a acceptat oferta lui Igor Surkis.
Fanii nu au tolerat o asemenea mutare, iar fostele glorii de la Dinamo Kiev au criticat numirea, însă Il Luce şi-a găsit un aliat de bază în fiica celui mai mare antrenor din istoria Ucrainei. Svetlana Lobanovskaia nu se uită la rivalitate, ci a analizat oportunităţile create odată cu aducerea unui tehnician de talia românului care împlineşte azi 75 de ani.
"Surkis a ales bine cu Lucescu. Atunci când discutăm despre Mircea Lucescu ar trebui să lăsăm la o parte emoţiile şi să fim atenţi la profesionalismul, experienţa şi realizările sale. ... Pe fani îi poţi înţelege, parţial. La urma urmei, Lucescu a condus mulţi ani principala rivală a lui Dinamo, pe Şahtior Doneţk.
Fotbal
Porto dă afară un jucător din cauza controversei legate de vârsta sa! Are 4 date de naștere
ACUM O ORĂ
Pentru mulţi asta bate toate celelalte argumente. Dar, pe de altă parte, aceiaşi fani cer rezultate, victorii, titluri. Igor Surkis ar numi un antrenor care să-i afecteze afacerea în care el şi fratele său investec mult? Igor Mihailovici îşi riscă în primul rând reputaţia şi banii", a spus Lobanovskaia pentru sport.ua.

Blohin, omul care l-a criticat dur pe Lucescu, desfiinţat

Cel mai aprig contestatar al lui Lucescu a fost Oleg Blohin, fost câştigător al Balonului de Aur în anii '70.
"O palmă peste sufletul meu! Oricine, dar nu el, cum să accept așa ceva? După ce a spus Lucescu despre Dinamo, despre istoria noastră, despre Lobanovski, despre întreaga tradiție a acestui club, nu trebuia adus. Vorbim despre omul care a lucrat 12 ani la Șahtior și care mereu a atacat Dinamo", a spus fosta glorie a lui Dinamo Kiev.
Deşi nu îi pronunţă numele, Svetlana Lobanovskaia l-a criticat dur pe Blohin, aluzia la el fiind evidentă. În prezent şeful departamentului de dezvoltare din cadrul Federaţiei ucrainene, fostul mare fotbalist are Dinamo în suflet doar la nivel declarativ.
Sunt sincer jignită de selectivitatea cu care aceste inimi care spun că bat pentru Dinamo vorbesc despre principii. Se simt bine, primesc salarii foarte mari de la federaţie de la unii care îşi şterg picioarele de Dinamo, dar asta nu-i mai afectează. Şi aici, vedeţi, sufletele lor nu mai sunt rănite. Îţi vei arăta integritatea atunci când vei reacţiona dacă clubul tău este umilit de arbitri, de comisiile federale sau alte instanţe. Acolo, din anumite motive, tac! Dar când e vorba de Lucescu atacă dn toate direcţiile, transformându-se din profesionişti în fani emoţionali | Svetlana Lobanovskaia
Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
ACUM 2 ORE
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
ACUM 9 ORE